Máslové raženky
Domácí pečivo je domácí pečivo. Vynikající domácí máslové raženky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Na omládek:
100 mlvody
1 lžičkasladěnky nebo sladovitu
9-10 gdroždí
125 ghladké mouky
Dále:
200 mlmléka
25 gmásla
1,5 lžičkysoli
1/2rovné lžičky cukru
125 ghladké mouky
125 gpolohrubé mouky
125 gpšeničné chlebové mouky
semínky
- Suroviny na omládek necháme bez předehřevu pekárnu jen umíchat a pak, v zavřené, 45 mint kynout.
- Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a necháme opět jen umíchat těsto. Vykynout jsem ho nechala v míse.
- Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
- Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU