NejRecept.cz Část dne Oběd Máslové vdolky k dušené mrkvi
Máslové vdolky k dušené mrkvi
Recept Máslové vdolky k dušené mrkvi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Vdolky dělám většinou k dušené mrkvi. Jsou měkké a chutné a hodí se i k čočkové polévce. Určitě vyzkoušejte.

Petra H Petra H    ·   25.11.2020

Máslové vdolky k dušené mrkvi

Vdolky dělám většinou k dušené mrkvi. Jsou měkké a chutné a hodí se i k čočkové polévce. Určitě vyzkoušejte.

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
250 ml mléko
1 ks
vejce
1 cm plátek
Hera
3/4 kostky
droždí
špetka
krystalový cukr
2 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, rozehřátou Heru, přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Mělo by být trošku řidší než na knedlíky. Těsto necháme vykynout.
  2. Po vykynutí přendáme těsto na pomoučený vál, vytvoříme malé vdolky, dáváme je na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli vykynout.
  3. Troubu zahřejeme na 180 stupňů a vdolky upečeme dozlatova, asi 20 min - sledujeme.
  4. Ihned po upečení je pomažeme rozpuštěným máslem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář