Máslové vdolky k dušené mrkvi

Recept Máslové vdolky k dušené mrkvi

Přidal: Petra H, 25.11.2020

Kategorie: Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vdolky dělám většinou k dušené mrkvi. Jsou měkké a chutné a hodí se i k čočkové polévce. Určitě vyzkoušejte.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Petra H, 25.11.2020

Kategorie: Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
250 ml mléko
1 ksvejce
1 cm plátekHera
3/4 kostkydroždí
špetkakrystalový cukr
2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, rozehřátou Heru, přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Mělo by být trošku řidší než na knedlíky. Těsto necháme vykynout.
  2. Po vykynutí přendáme těsto na pomoučený vál, vytvoříme malé vdolky, dáváme je na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli vykynout.
  3. Troubu zahřejeme na 180 stupňů a vdolky upečeme dozlatova, asi 20 min - sledujeme.
  4. Ihned po upečení je pomažeme rozpuštěným máslem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit