Máslový šneci na celý plech pouze z 1 vajíčka

Recept Máslový šneci na celý plech pouze z 1 vajíčka

Přidal: Triniti, 14.1.2020

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Těsto, které je jemné jako peříčko. Někdy jsem dělala plněné, ale tentokrát jsem zkusila bez náplně a byli ještě lepší. Upečené překrojíme a namažeme máslem a pokapeme medem. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 14.1.2020

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

200 mlteplé mléko
50 mlolej
1 ksvejce
1 PLkr. cukr
1 lžičkasůl
3 hrnky (200 ml) hladká mouka
1 bal.sušené droždí nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
máslo na potření
žloutek na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko smícháme s olejem, vajíčkem, cukrem a solí. Do mléka přidáme mouku, sušené droždí (pokud používáte čerstvé droždí, nejprve udělejte kvásek z mléka, trochy cukru a droždí) a rukama nebo mixérem vypracujeme hladké těsto, které se pěkně odděluje od stěn misky.
  2. Mouku přidávejte postupně - záleží na kvalitě mouky, kolik nasaje tekutiny. Může se stát, že někdy spotřebujete plné tři hrnky a někdy postačí i 2.
  3. Vypracované těsto necháme odstát půl hodiny a pak pokračujeme.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 stejných částí, každou část rozválíme a kolečkem na pizzu nakrájíme vnitřek.
  5. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a srolujeme. Srolované těsto stočíme do tvaru šneka. Ukládáme na máslem vymazaný plech /nebo papírem vyložený/, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 20 minut.
  6. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 25 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit