Maso po srbsku s hranolky

Hranolky jsou sice extrémně těžká záležitost, ale jednou za čas si to přece můžeme dovolit. Někdy cvičíme, nyní běháme po obchodech, abychom na Vánoce měli vše co naši mlsouni doma milují a tak si třeba dopřát i kalorickou bombu, abychom dohnali všechny ty spálené kalorie. Dnes to bylo maso po srbsku s hranolky. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 8.12.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Maso po srbsku s hranolky

Suroviny

50 dkgplece
1 kscibule
1 sklenicečalamády
2 lžícekečupu
dle chutimletá paprika
dle chutivegeta
1 lžičkacukru
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme maso a opečeme.
  2. Podlijeme vodou, přidáme mletou papriku, sůl, pepř, vegetu a dusíme.
  3. Když je maso tak na půl, přidáme pokrájenou čalamádu, kečup a dodusíme do měkka.
  4. Na konci zahustíme hladkou moukou, pro koho je to moc kyselé, přidáme lžičku cukru. Podáváme s hranolkami.