Masopustní koblihy

Přidal: adkas, 16.2.2016
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
S těstem se pracovalo velmi dobře a musím se přiznat, že jsem poprvé pracovala s takovým hustým těstem. Já dělávám šišky z mnohem řídšího těsta, ale jsou fantastické. Autor: Aďka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adkas, 16.2.2016
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky
SUROVINY
700 gpolohrubá mouka
35 gčerstvé droždí
5 lžicmoučkový cukr
300 mlmléka
1 ksvejce
3 ksžloutky
1 lžičkasůl
70 grozpuštěné máslo
1 bal.vanilkový cukr
50 mlrum
olej na smažení
- Máslo rozpustíme a necháme ho vychladnout. Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr, sůl a promícháme. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme k mouce, přidáme vajíčko a žloutky, rozpuštěné máslo a zpracujeme hladké těsto. Před koncem přidáme rum a znovu dobře zpracujeme. Těsto přikryjeme a necháme kynout 40 minut.
- V pánvi s poklicí rozehřejeme olej, stáhneme na nižší plamen a položíme šišky do oleje vrchní stranou dolů (strana, která byla na pracovní desce nahoře bude v oleji). Přikryjeme a pečeme pod pokličkou asi 1,5 - 2 minuty. Otočíme a dosmažíme. Je důležité péct je na mírnějším oleji, protože v horkém oleji by povrch rychle hněd, ale střed by byl surový.
Zdroj: Adkas-tastyfood
KOMENTÁŘE K RECEPTU