Masové bomby se zelím zapečené s bramborovou kaší a strouhaným sýrem

Recept Masové bomby se zelím zapečené s bramborovou kaší a strouhaným sýrem

Přidal: Mineralka, 12.1.2021

Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající oběd, který jsem musela vyzkoušet. Recept jsem si trochu přizpůsobila a rodinka si pochutnala. Určitě příště zkusím znovu. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 12.1.2021

Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

4 ksbrambory
podle chutipetrželka
1 střívkotavený sýr
podle chutisůl
podle chutipepř
podle chutikmín
podle chutičervená mletá paprika
podle chutikurkuma
250 gmleté ​vepřové maso
1 kscibule
1/2 kszelí
2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
4 lžíceolivový olej

Dále:

2 lžícerajčatový protlak
1 šálekvoda
250 gmozzarella

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka.
  2. Zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Ke zelí přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku, sůl, pepř, mletou papriku, kmín a kurkumu.
  3. Vše spolu důkladně promícháme a na závěr přidáme i vajíčka.
  4. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a poklademe masové karbanátky. Karbanátky dáme zapéct do trouby (250 stupňů cca 20 minut).
  5. Brambory očistíme a rozmačkáme. Přidáme sůl, pepř, trochu mletého kmínu a nasekanou petrželku. Přidáme nastrouhanou mozzarelu a tavený sýr. Promícháme a navrstvíme na karbanátky.
  6. Polijeme rajčatovou omáčkou (rajský protlak jsme rozmíchali ve vodě).
  7. Vrch ještě posypeme strouhanou mozzarellou a dáme ještě zapéct do trouby.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit