NejRecept.cz Maso Vepřové maso Masové bomby se zelím zapečené s bramborovou kaší a strouhaným sýrem
Masové bomby se zelím zapečené s bramborovou kaší a strouhaným sýrem
Recept Masové bomby se zelím zapečené s bramborovou kaší a strouhaným sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   12.1.2021

Masové bomby se zelím zapečené s bramborovou kaší a strouhaným sýrem

Vynikající oběd, který jsem musela vyzkoušet. Recept jsem si trochu přizpůsobila a rodinka si pochutnala. Určitě příště zkusím znovu. Autor: Mineralka

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
brambory
podle chuti
petrželka
1 střívko
tavený sýr
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
kmín
podle chuti
červená mletá paprika
podle chuti
kurkuma
250 g
mleté ​vepřové maso
1 ks
cibule
1/2 ks
zelí
2 stroužky
česnek
2 ks
vejce
4 lžíce
olivový olej

Dále:

2 lžíce
rajčatový protlak
1 šálek
voda
250 g
mozzarella
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka.
  2. Zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Ke zelí přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku, sůl, pepř, mletou papriku, kmín a kurkumu.
  3. Vše spolu důkladně promícháme a na závěr přidáme i vajíčka.
  4. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a poklademe masové karbanátky. Karbanátky dáme zapéct do trouby (250 stupňů cca 20 minut).
  5. Brambory očistíme a rozmačkáme. Přidáme sůl, pepř, trochu mletého kmínu a nasekanou petrželku. Přidáme nastrouhanou mozzarelu a tavený sýr. Promícháme a navrstvíme na karbanátky.
  6. Polijeme rajčatovou omáčkou (rajský protlak jsme rozmíchali ve vodě).
  7. Vrch ještě posypeme strouhanou mozzarellou a dáme ještě zapéct do trouby.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář