Matcha-tea cheesecake

Sušenkový základ, tvarohová nebo smetanová hmota - to je základ pro kvalitní cheesecake, který může mít různé příchutě. Já jsem tentokrát zvolila vynikající a hlavně jemnou, příjemnou a nepříliš sladkou chuť matcha čaje, kterou jsem si byla jistá že ohromím návštěvu. Pokud jste si neuměli představit, že z čaje se dokáže připravit i chutný cheesecake, tak vás vyvedu z omylu. Autor: LuckaZubata

Recept Matcha-tea cheesecake

Suroviny

150 gmáslových sušenek
80 gmásla
1 ksbílek
250 gtvarohu
250 gsmetany ke šlehání
100 gmoučkového cukru
3 lžícematcha čaje
dle potřebychia semínka na ozdobu
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujeme a smícháme s máslem.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Nakonec přidáme vyšlehaný bílek a vše zpracujeme těsto, které uložíme do lednice. Poté s ním vyložíme formu a pečeme při 180 °C
    asi 10 minut.
  3. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, matcha tea a nakonec vyšlehanou smetanu.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Nalijeme na korpus a dáme zapéct asi na 45 minut.
  5. Dozdobíme chia semínky a levandulí.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.