Mátový med

Přidal: NejLucka, 28.7.2021
Kategorie: Med, Zavařeniny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduché a rychlé a přitom extrémně chutné. Pokud máte rádi mátu, určitě vyzkoušejte. Do čaje, letních limonád jako stvořené.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 28.7.2021
Kategorie: Med, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
400 gčerstvé mátové lístky
2 lvoda
2 kscitrón
2 kgkrystalový cukr
- Lístky bez stonků vypereme pod tekoucí vodou.
- Vložíme do hrnce a zalijeme 2 litry vody. Přidáme omyté citróny rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut, přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce.
- Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme, až se med začne táhnout.
- Čím déle med vaříme, tím je hustší.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Mätový med.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Miód miętowy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Minz-Honig an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mentaméz.
KOMENTÁŘE K RECEPTU