MAXI větrník na plechu, který se vždy povede

Recept MAXI větrník na plechu, který se vždy povede
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jedinečný a osvědčený zákusek, kterým pohostíte i toho nejnáročnějšího hosta. U nás doma je velmi oblíbený, ať už v takové podobě (pečený na plech vcelku) nebo i jako samostatné jednohubky, klasické větrníky. Polevu dělám poctivou – klasicky upálím karamel, žádné napodobeniny z prášku z obchodu. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

300 mlvoda
250 gmáslo
250 ghladká mouka
špetkasůl
8 ksvejce

Krém:

7 lžickrystalový cukr
1 lmléko
3 bal. (nebo vanilkový pudink)Zlatý klas
250 gmáslo
2 bal.smetana ke šlehání
2 bal.ztužovač

Poleva:

50 gkrystalový cukr
7 lžicmléko
200 g moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo rozpustíme ve vodě. Když je máslo rozpuštěné, přisypeme mouku, špetku soli a promícháme. Vznikne hustá kaše, kterou odpalujeme od hrnce asi 5 minut. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Po mírném vychladnutí pomocí mixéru zašleháme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme.
  2. Těsto rozdělíme na 2 části a rozetřeme je na papírem vyložený pečicí plech.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi půl hodiny. Troubu během pečení neotevíráme.
  4. Krém:
    Krystalový cukr upálíme na karamel. Když máme karamel hotový, zalijeme ho 3/4 l mléka a bez míchání necháme karamel rozpustit. Ve zbylém mléce rozmícháme zlaté klasy (nebo vanilkové pudinky) a přilijeme ho ke karamelovému mléku. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý pudink.
  5. Krém naneseme na upečené těsto, na krém naneseme vyšlehanou smetanu se ztužovačem. Položíme druhé těsto a odložíme do chladu ztuhnout.
  6. Potom na vrch naneseme polevu - krystalový cukr upálíme na karamel a zalijeme ho mlékem. Bez míchání necháme karamel rozpustit a poté přidáváme moučkový cukr. Ještě teplou polevu naneseme na vrch nebo chladnutím tuhne.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Můžu se prosím zeptat na jak velkém plechu se to těsto má péct? Já pekla na takovém středním a těsto mně udělalo samé "kopečky" se mi to udělalo velice nevzhledné. Čím to může být?

31.3.2022, NejLucka (administrátor) odpovědět00

klasicky velký plech. Ale čím větší kopečky, tím to je hezčí :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit