Vepřové medailonky v ořechové krustě s kuskusem

Někdy jsem nevěřila, že budu vařit bez soli. Ani zrnko soli jsem nepoužila do tohoto jídla a bylo tak fantastické. Ne proto, že jsem ji neměla doma, ale spíše proto, vyzkoušet opravdu něco nového a něco, co každý na internetu chválí. Vždy se říká, že sůl je nad zlato. Platí to i nyní, přestože jsem ji v tomto receptu odignorovala. Autor: Izabelka

Přidal:Izabella929@azet.sk, 15.9.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové medailonky v ořechové krustě s kuskusem

Suroviny

150 gvepřová játra
špetkapepř
8 PLořechy mleté
1 PLstrouhaný sýr Eidam
1 PLstrouhanka domácí
1 kscelé vejce
2 PLvepřové sádlo
2 PLolej
2 PLhladká mouka

Postup přípravy

  1. Vepřová játra jsem umyla, osušila a nakrájela na medailonky. Trošku jsem naklepala a posypala pepřem. Sůl jsem nepoužila vůbec.
  2. Ořechy jsem nožem nasekala nadrobno. Potom jsem smíchala ořechy, strouhaný sýr a strouhanku. Medailonky jsem obalila v mouce, pak ve vejci a nakonec v ořechové směsi.
  3. Na pánev jsem dala ohřát sádlo a olej. Obalené medailonky jsem smažila na slabším plameni pod pokličkou. Vypražené jsem ukládala na papír. Celá příprava trvala 20 min.
  4. Podávala jsem je s kuskusem a zeleninovým salátem. Přeji vám dobrou chuť.