NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Medová kolečka plněná jemným vanilkovým krémem. Dokonalé cukroví s pravou vůní Vánoc.
Medová kolečka plněná jemným vanilkovým krémem. Dokonalé cukroví s pravou vůní Vánoc.
Recept Medová kolečka plněná jemným vanilkovým krémem. Dokonalé cukroví s pravou vůní Vánoc.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Medová kolečka jsou pro mě o Vánocích základem. Med nesmí chybět, ať už na vánočních oplatkách s česnekem, nebo ve sladkých dobrotách, kterými chceme pohostit naše blízké a kamarády. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja

Jaja79    ·   10.12.2024

Medová kolečka plněná jemným vanilkovým krémem. Dokonalé cukroví s pravou vůní Vánoc.

Medová kolečka jsou pro mě o Vánocích základem. Med nesmí chybět, ať už na vánočních oplatkách s česnekem, nebo ve sladkých dobrotách, kterými chceme pohostit naše blízké a kamarády. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja

45 min
Čas přípravy
8 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

140 g
krupicový cukr
80 g
med
2 ks
vejce
1 lžička
soda
80 g
máslo
350 g
hladká mouka

Krém:

400 ml
mléko
90 g
polohrubá mouka
60 g
krupicový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
máslo

Na ozdobu:

podle chuti
čokoládová poleva
podle chuti
nasekané mandle
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
8 min
Čas vaření

Medová kolečka jsou krásným vánočním cukrovím, které se bude na vaší slavnostní tabuli dokonale vyjímat. Spojení jemného krému, sladkého těsta a čokoládové polevy je unikátní a velmi zajímavé. Uvidíte, určitě si je zamilujete.

  1. Cukr, med, vejce, sodu a máslo svaříme v hrnci na hustou oranžovou hmotu. Vaříme, dokud nezmizí krystalky cukru.
  2. Směs přidáme k mouce a vypracujeme hladké těsto, které přeložíme na pracovní desku. Z těsta vytvoříme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v lednici odležet asi jednu hodinu.
  3. Poté těsto vložíme mezi potravinářskou fólii nebo mezi dva papíry na pečení a vyválíme tenký plát, ze kterého vykrojíme kolečka a upečeme je na plechu s papírem.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 8 minut – sledujeme.
  5. V mléce rozmícháme polohrubou mouku, cukr a vanilku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme mírně vychladnout. Poté přidáme máslo a mícháním ho do ní zapracujeme. Vzniklý krém přeložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naneseme na jedno kolečko.
  6. Druhé kolečko namočíme do čokoládové polevy, ozdobíme nasekanými mandlemi a slepíme.

Na ozdobení cukroví můžeme použít cokoli podle fantazie. Kromě mandlí se hodí i hoblinky bílé a tmavé čokolády, různé barevné posypy nebo jiné druhy ořechů, například vlašské ořechy či strouhaný kokos.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář