Medová krkovička pečená v pivu

Přidal: rebeka, 2.11.2015
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd, Omáčky, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Medová krkovička pečená v pivu. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 2.11.2015
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd, Omáčky, Část dne
SUROVINY
Suroviny:
4 plátkykrkovice s kostí
3 kscibule
2 lžícetekutého medu
2 lžíceTeriyaki omáčky
2 lžícedijonské hořčice
50 mlolivového oleje
4 stroužkyčesneku
2 lžícekečupu
250 mlsvětlého piva, zde Budvar
chilli papričku nakrájenou nadrobno
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti
- Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
- Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem.
- Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
- Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU