Medová krkovička pečená v pivu

Medová krkovička pečená v pivu. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Přidal:, 2.11.2015
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd, Omáčky
Recept Medová krkovička pečená v pivu

Suroviny

Suroviny:
4 plátkykrkovice s kostí
3 kscibule
2 lžícetekutého medu
2 lžíceTeriyaki omáčky
2 lžícedijonské hořčice
50 mlolivového oleje
4 stroužkyčesneku
2 lžícekečupu
250 mlsvětlého piva, zde Budvar
chilli papričku nakrájenou nadrobno
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem.
  3. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Autor: Naďa I. (Rebeka)