Medová krkovička pečená v pivu

Přidal: rebeka, 9.1.2017
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Chutné maso nejen pro chlapy. I my ženy určitě máme rádi sem tam kvalitní masíčko, trochu pikantní a osmaženou sladkou cibulkou to je jednoznačně mňamka. Dnes jsem k tomu podávala bramborovou kaši s cibulkou a osmaženou slaninou, ale klidně můžete zvolit i jinou přílohu, například knedlíčky nebo klasickou rýži. A po takovém skvělém obědě se jdu vrhnout na luxusní dezert. Rozhodla jsem se upéct makovník a ořechovník. Bude zítra na svačinu. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 9.1.2017
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd, Část dne
SUROVINY
4 plátkykrkovice s kostí
3 kscibule
2 lžícetekutého medu
2 lžíceTeriyaki omáčky
2 lžícedijonské hořčice
50 mlolivového oleje
4 stroužkyčesneku
2 lžícekečupu
chilli papričku nakrájenou nadrobno
dle chutičerstvě mletý pepř
250 mlsvětlého piva, zde Budvar
dle chutisůl
- Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc.
- Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
- Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200st.
- Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem.
- Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
- Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Medová krkovička pečená v pive.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Miodowa karkówka pieczona w piwie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Honig-Nackenkoteletts in Bier gegart an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sörben sült mézes tarja.
KOMENTÁŘE K RECEPTU