NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Medová krkovička pečená v pivu
Medová krkovička pečená v pivu
Recept Medová krkovička pečená v pivu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   1.5.2017

Medová krkovička pečená v pivu

Každé jídlo má něco do sebe. Toto je sice ne příliš dietní, protože jsem použila krkovičku, ale o to chutnější. Stále se říká, že to, co je zdravé, není až tak chutné a při tomto receptu to platí stonásobně. Miluji křupavé, šťavnaté maso se sladkou příchutí. Pokud necháte i kost na mase, bude mnohem šťavnatější. Určitě vyzkoušejte, tento recept i mě oslovil a nyní je minimálně 2 x do měsíce na talíři. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 plátky
krkovice s kostí
3 ks
cibule
2 lžíce
tekutého medu
2 lžíce
Teriyaki omáčky
2 lžíce
dijonské hořčice
50 ml
olivového oleje
4 stroužky
česneku
2 lžíce
kečupu
1 ks
chilli papričku nakrájenou nadrobno
dle chuti
čerstvě mletý pepř
250 ml
světlého piva, zde Budvar
dle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc.
  2. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
  3. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200st.
  4. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
  5. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář