Medová krkovička pečená v pivu

Každé jídlo má něco do sebe. Toto je sice ne příliš dietní, protože jsem použila krkovičku, ale o to chutnější. Stále se říká, že to, co je zdravé, není až tak chutné a při tomto receptu to platí stonásobně. Miluji křupavé, šťavnaté maso se sladkou příchutí. Pokud necháte i kost na mase, bude mnohem šťavnatější. Určitě vyzkoušejte, tento recept i mě oslovil a nyní je minimálně 2 x do měsíce na talíři. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 1.5.2017
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Oběd
Recept Medová krkovička pečená v pivu

Suroviny

4 plátkykrkovice s kostí
3 kscibule
2 lžícetekutého medu
2 lžíceTeriyaki omáčky
2 lžícedijonské hořčice
50 mlolivového oleje
4 stroužkyčesneku
2 lžícekečupu
1 kschilli papričku nakrájenou nadrobno
dle chutičerstvě mletý pepř
250 mlsvětlého piva, zde Budvar
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
  3. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200st.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
  5. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Můj blog: Vaření s Tomem