Medové dortíčky

Letos mě kamarádka poprosila, jestli bych jí neupekla měkké medové dortíky, které budou plněny výborným krémem. Dlouho jsem přemýšlela, jaký krém bych měla použít k medovému těstu a přišla jsem na to, že celkem k medu sedí karamel. A nejjednodušší krém, který se dá připravit z karamelu, je máslový s karamelovým salkem. A věřte, že to byla TOP kombinace. Zdobila jsem ještě marcipánem a kraje jsem obalovala v mletých oříšcích. Autor: Petra H.

Recept Medové dortíčky

Suroviny

Suroviny:
350 ghladké mouky
110 gcukr moučka
170 gtuku
3 lžícemedu
1 ksvejce
1 lžičkajedlé sody
trochumleté skořice
Krém:
250 gmásla
1 plechovkakaramelového Salka

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
  3. Pečeme na 180 st. dozlatova.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Vychladlá kolečka slepujeme karamelovým krémem - vyšleháme máslo a po lžících zašleháme karamelové Salko.
  5. Krémem potřeme i boky slepených koleček a obalíme v mletých oříškách. Vršek koleček ozdobíme pusinkou z krému, do kterého vtiskneme kytičku a lísteček z marcipánu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky