Medové dortíčky

Recept Medové dortíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Letos mě kamarádka poprosila, jestli bych jí neupekla měkké medové dortíky, které budou plněny výborným krémem. Dlouho jsem přemýšlela, jaký krém bych měla použít k medovému těstu a přišla jsem na to, že celkem k medu sedí karamel. A nejjednodušší krém, který se dá připravit z karamelu, je máslový s karamelovým salkem. A věřte, že to byla TOP kombinace. Zdobila jsem ještě marcipánem a kraje jsem obalovala v mletých oříšcích. Autor: Petra H.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Suroviny:

350 ghladké mouky
110 gcukr moučka
170 gtuku
3 lžícemedu
1 ksvejce
1 lžičkajedlé sody
trochumleté skořice

Krém:

250 gmásla
1 plechovkakaramelového Salka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
  3. Pečeme na 180 st. dozlatova.
  4. Vychladlá kolečka slepujeme karamelovým krémem - vyšleháme máslo a po lžících zašleháme karamelové Salko.
  5. Krémem potřeme i boky slepených koleček a obalíme v mletých oříškách. Vršek koleček ozdobíme pusinkou z krému, do kterého vtiskneme kytičku a lísteček z marcipánu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit