NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodu
Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodu
Recept Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   21.7.2017

Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodu

Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodů. Je to recept ještě z 90tych let, kdy jsme si v obchodě uměli koupit pravé perníčky s cukrovou polevou. Tyto, co prodávají dnes už nejsou až tak chutné jako byly kdysi. Vždyť řekněme si pravdu, co dnes chutná tak jako chutnalo kdysi. Určitě vyzkoušejte, chuťově jsou fantastické. Autor: Petra

60 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Suroviny
150 g
bílý jogurt
1 šálek
kr. cukr
1 ks
žloutek
1 PL
med
3 PL
olej
1 lžička
jedlá soda
2,5 šálku
hladká mouka (podle potřeby i více)
2 ks
bílky
3 PL
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. 1 bílek si necháme stranou. Z něj připravíme polevu.
  2. Z ostatních surovin (kromě zmíněného bílku a moučkového cukru) zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Po půl hodině těsto vyjmeme, rozválíme na tloušťku cca 1 cm a kulatou formičkou nebo menší sklenicí vykrojíme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova. Pečení netrvá dlouho (cca 7 min), proto sledujeme, aby nám perníčky nepřipálilo.
  5. Poleva:
    Z odložených dvou surovin - bílek a moučkový cukr vyšleháme hladkou polevu.
  6. Polevou potíráme perníky ihned po vyjmutí z trouby. Natírat můžete silikonovým štětcem a snažte se v tenké vrstvě. Poleva ihned zaschne, protože perníčky jsou horké.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář