Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodu

Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodů. Je to recept ještě z 90tych let, kdy jsme si v obchodě uměli koupit pravé perníčky s cukrovou polevou. Tyto, co prodávají dnes už nejsou až tak chutné jako byly kdysi. Vždyť řekněme si pravdu, co dnes chutná tak jako chutnalo kdysi. Určitě vyzkoušejte, chuťově jsou fantastické. Autor: Petra

Přidal:, 21.7.2017
Kategorie: Perníčky, Dezerty, Vánoční cukroví, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Medové perníčky s polevou jak si je pamatujete z obchodu

Suroviny

150 gbílý jogurt
1 šálekkr. cukr
1 ksžloutek
1 PLmed
3 PLolej
1 lžičkajedlá soda
2,5 šálkuhladká mouka (podle potřeby i více)
2 ksbílky
3 PLmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. 1 bílek si necháme stranou. Z něj připravíme polevu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Z ostatních surovin (kromě zmíněného bílku a moučkového cukru) zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Po půl hodině těsto vyjmeme, rozválíme na tloušťku cca 1 cm a kulatou formičkou nebo menší sklenicí vykrojíme kolečka, která ukládáme na papírem vyložený plech.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova. Pečení netrvá dlouho (cca 7 min), proto sledujeme, aby nám perníčky nepřipálilo.
  5. Poleva:
    Z odložených dvou surovin - bílek a moučkový cukr vyšleháme hladkou polevu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Polevou potíráme perníky ihned po vyjmutí z trouby. Natírat můžete silikonovým štětcem a snažte se v tenké vrstvě. Poleva ihned zaschne, protože perníčky jsou horké.