NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Medové pišingry
Medové pišingry
Recept Medové pišingry
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Medové cukroví musí být na Vánoce na každém stole. Alespoň to je pro mě znak Vánoc, kdy v domě nebo v bytě voní skořice, med a jedí se medové koláče a cukroví. Kdysi dávno moje babička připravovala medové pišingry. Po dlouhé době jsem vytáhla starou kuchařku, kde jsem měla tento recept uložen s vykřičníkem, že je fantastický a musela jsem ho zkoušet i mimo Vánoc. Připomněla jsem si dětské časy, kdy jsme to jedli jako blázni. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   9.10.2017

Medové pišingry

Medové cukroví musí být na Vánoce na každém stole. Alespoň to je pro mě znak Vánoc, kdy v domě nebo v bytě voní skořice, med a jedí se medové koláče a cukroví. Kdysi dávno moje babička připravovala medové pišingry. Po dlouhé době jsem vytáhla starou kuchařku, kde jsem měla tento recept uložen s vykřičníkem, že je fantastický a musela jsem ho zkoušet i mimo Vánoc. Připomněla jsem si dětské časy, kdy jsme to jedli jako blázni. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

350 g
hladké mouky
90 g
tuku
140 g
moučkového cukru
2 lžíce
medu
1 ks
vejce
1 lžíce
kakaa
1 lžička
mleté skořice
3/4 lžičky
jedlé sody
švestková povidla

Poleva:

150 g
bílé čokoládové polevy
75 g
omegyP
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
  3. Pečeme na 180 st. dozlatova.
  4. Potom polovinu vychladlých koleček namáčíme do bílé čokoládové polevy a než poleva zaschne, ozdobíme čtyřlístkem z marcipánu.
  5. Po zaschnutí slepujeme švestkovými povidly.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář