NejRecept.cz Dezerty Koláče Medové řezy s kaštanovou nádivkou
Medové řezy s kaštanovou nádivkou
Recept Medové řezy s kaštanovou nádivkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janaha    ·   24.11.2015

Medové řezy s kaštanovou nádivkou

Jedna z mnoha variací na naše oblíbené medové řezy ... tentokrát s kaštanovou nádivkou.

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Těsto:

400 g
hladká mouka
100 g
med
100 g
moučkový cukr
2 lžíce
kakao (zarovnané lžíce)
1 lžička
soda bikarbona (zarovnané)
2 lžičky
perníkové koření (zarovnané)
50 g
rozpuštěné máslo
1 ks
vejce
1 ks
žloutek
mléko podle potřeby na zadělané

Krém:

500 ml
mléko
80 g
kukuřičný škrob
30 g
dětská krupice
500 g
kaštanové pyré
250 g
máslo
150-200 g
moučkový cukr

Dále budeme potřebovat:

150 g
čokoláda na polevu
2 lžíce
másla
1 lžíce
oleje
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Všechny suroviny smícháme ručně v misce. Mléko přidávám dle potřeby. Spracované těsto přeložím na pomoučený vál a rozdělím na 3 části. Každou část rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu přibližně 30x40cm (můžete použít i menší, ale pláty budou vyšší). Pomocí válečku přenesu na vymazaný a hrubou moukou pomoučený obrácený! plech a upeču. Peču velmi krátce (pláty jsou tenké). Já jsem pekla asi 8 - 10 minut na 180 ° (řiďte se svojí troubou, každá trouba peče jinak). Upečený plát stáhneme z plechu na rovnou plochu (pozor, je sice tvrdý ale křehký) a nechám ho tam vychladnout. Takto upeču všechny tři pláty. Když vychladnou, naplníme je a polijeme čokoládou.
  2. Krém:
    Naváží si dětskou krupici a škrob, po částech (za stálého míchání) přiléváme studené mléko a dobře rozmícháme. Uvařím hustý pudink (třeba míchat opravdu intenzivně, pudink je velmi hustý, tak dejte pozor aby se vám neudělaly bulky). Na horký pudink přiložím průsvitnou potravinářskou fólii, aby se mi na pudinku neudělala slupka a nechám ho vychladnout. Vychladlý pudink prošleháme a zašleháme po částech kaštanové pyré. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech zašleháme pudink s kaštanovým pyré. Nádivku si rozdělím na půl a naplním medové pláty. Trochu přitlačíme, aby se řezy při krájení nerozpadali (můžete i mírně zatížit) a dám do lednice. Druhý den polijeme čokoládovou polevou. Řezy musí ustát v chladničce nejméně 2 dny, aby změkly. Pak je nakrájím ostrým nožem, který si namáčí do horké vody.
  3. Čokoládová poleva:
    Nad párou rozpustíme čokoládu (já jsem měla 52%) s kouskem másla, nakonec do čokolády zamícháme lžíci oleje (aby se leskla) a teplou polevu naliju / namažu naplněný zákusek. Nechám ztuhnout a dám do lednice.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů