NejRecept.cz Dezerty Moučníky Medové řezy s kaštanovou nádivkou
Medové řezy s kaštanovou nádivkou
Recept Medové řezy s kaštanovou nádivkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   12.10.2016

Medové řezy s kaštanovou nádivkou

Medové řezy u nás doma patří mezi zákusky, bez kterých nejsou Vánoce Vánocemi. Letos jsem je zkoušela ve velkém předstihu, ale ani na Vánoce u nás nebudou chybět. Autor: Kvietok278

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Těsto:

400 g
polohrubá mouka
150 g
moučkový cukr
100 g
med
50 g
máslo
2 ks
vejce
1/2 PL
jedlá soda
30 g
kakao
špetka
sůl

Náplň:

500 g
kaštanové pyré
2 bal.
vanilkový pudink
600 ml
mléka
120 g
máslo
100 g
moučkový cukr

Poleva:

2 bal.
čokoláda na vaření
2 PL
100% tuk
Postup receptu
Vytisknout
  1. Já nejdříve připravuji krém, aby trochu ztuhl před plněním. V mléce uvaříme klasickým způsobem vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Pokud nechcete, aby se na pudinku vytvořila kůrka, přikryjte ho potravinářskou fólií v hrnci tak, aby se povrch pudingu dotýkal s fólií. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, střídavě přidáváme pudink a kaštanové pyré. Vymíchaný krém odložíme do chladničky ztuhnout a připravíme si těsto.
  2. Med, moučkový cukr a máslo dáme do hrnce a na mírném ohni ohřejeme. Když máme hmotu jednotnou (máslo se rozpustilo a hmota je hladká, bez hrudek) odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlého medového zákadu přidáme vidličkou rozmíchaná vajíčka a nakonec tuto hmotu vylijeme do ostatních surovin, které jsme smíchali v misce. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme při pokojové teplotě odstát 1 hodinu. Za tu 1 hodinu vám akorát vychladne i krém v lednici. Alespoň mně se s ním pracuje snadněji, ale postup si musíte odzkoušet sami.
  3. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl rozválíme na plát silný cca 3 mm a pečeme na opačné straně plechu ve předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 7-8 minut. Těsto z plechu stáhneme ještě horké na rovnou plochu a necháme vychladnout. Takto postup opakujeme i s ostatními dvěma.
  4. Vychladlé pláty těsta potřeme krémem - vrchní plát jsem už nepotírala krémem, ale rovnou jsem nalila čokoládovou polevu (čokoláda rozpuštěná nad párou spolu s tukem).

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů