Medové řezy se zakysanou smetanou

Takže jsem měla asi tak tři možnosti. Buďto se ze žalu opít do němoty nebo vykřičet svůj nahromaděný vztek z okna a nebo si prostě obalit nervy tuplovanou dávkou něčeho sladkého... Co myslíte, co vyhrálo? Samozřejmě, že jsem upekla něco sladkého, abych nevyšla z cviku. Tentokrát to byly sladké medové řezy se zakysanou smetanou. Autor: Danka

Přidal:, 5.4.2018
Kategorie: Moučníky
Recept Medové řezy se zakysanou smetanou

Suroviny

Těsto:
190 gmásla
3 lžícemedu
3 ksvejce
250 gkrystalu
2 lžičkyjedlé sody
cca 650 ghladké mouky
Krém:
6 kelímkůzakysané smetany
250 gkrystalu
1 bal.vanilkový nebo smetanový pudink bez vaření Olé od dr. Oetkera

Postup přípravy

  1. Máslo s medem nechat roztopit v kastrůlku. Nad párou vyšlehat metličkou celá vejce s cukrem a tenkým pramínkem přišlehávat rozpuštěnou medovou směs. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Poté sejmout ze zdroje tepla, přidat sodu a po částech přidávat mouku, dokud není těsto hladké. Vyklopit na pomoučenou pracovní plochu a nyní už jen rukama zapracovat do těsta tolik mouky, aby bylo pevné, ale přitom tvárné.
  3. Rozdělit na 4 stejně velké části, každou zvlášť dotenka vyválet a přenést pomocí válečku na pečící papíry. Péct na obráceném plechu cca 5-7 minutek na 170 stupňů dozlatova (pozor, nepřepéct, jinak budou placky tvrdé a budou se lámat). 
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Hotové pláty oříznout všechny na jeden rozměr, odřezky nevyhazovat, rozdrolit do misky (poslouží jako posyp navrch moučníku), promazat krémem a poskládat na sebe. Vršek lehce pomazat a posypat drobečky.
  5. Hotové necháme v lednici do druhého dne rozležet.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Krém:
    Vše vyšlehat ručním elektrickým šlehačem dohladka.