Medové řezy se zakysanou smetanou

Takže jsem měla asi tak tři možnosti. Buďto se ze žalu opít do němoty nebo vykřičet svůj nahromaděný vztek z okna a nebo si prostě obalit nervy tuplovanou dávkou něčeho sladkého... Co myslíte, co vyhrálo? Samozřejmě, že jsem upekla něco sladkého, abych nevyšla z cviku. Tentokrát to byly sladké medové řezy se zakysanou smetanou. Autor: Danka

Přidal:, 5.4.2018
Kategorie: Moučníky
Medové řezy se zakysanou smetanou

Suroviny

Těsto:
190 gmásla
3 lžícemedu
3 ksvejce
250 gkrystalu
2 lžičkyjedlé sody
cca 650 ghladké mouky
Krém:
6 kelímkůzakysané smetany
250 gkrystalu
1 bal.vanilkový nebo smetanový pudink bez vaření Olé od dr. Oetkera

Postup přípravy

  1. Máslo s medem nechat roztopit v kastrůlku. Nad párou vyšlehat metličkou celá vejce s cukrem a tenkým pramínkem přišlehávat rozpuštěnou medovou směs.
  2. Poté sejmout ze zdroje tepla, přidat sodu a po částech přidávat mouku, dokud není těsto hladké. Vyklopit na pomoučenou pracovní plochu a nyní už jen rukama zapracovat do těsta tolik mouky, aby bylo pevné, ale přitom tvárné.
  3. Rozdělit na 4 stejně velké části, každou zvlášť dotenka vyválet a přenést pomocí válečku na pečící papíry. Péct na obráceném plechu cca 5-7 minutek na 170 stupňů dozlatova (pozor, nepřepéct, jinak budou placky tvrdé a budou se lámat). 
  4. Hotové pláty oříznout všechny na jeden rozměr, odřezky nevyhazovat, rozdrolit do misky (poslouží jako posyp navrch moučníku), promazat krémem a poskládat na sebe. Vršek lehce pomazat a posypat drobečky.
  5. Hotové necháme v lednici do druhého dne rozležet.
  6. Krém:
    Vše vyšlehat ručním elektrickým šlehačem dohladka.