Medové trubičky máčené v čokoládě

Recept Medové trubičky máčené v čokoládě
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Z této dávky mi vyšlo cca 60 medových trubiček. Záleží však také na velikosti formiček, válečků. Krém jsem použila osvědčenou klasiku - uvařené kondenzované mléko slazené vyšlehané s máslem. Samozřejmě kondenzované mléko jsem nechala vařit ve vodě asi 3 hodiny (v plechovce), aby zkaramelizovalo. Doporučuji vařit večer, aby během noci pořádně vychladlo.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

250 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
50 gHery
2 lžícemedu
2 lžícemléka
2 ksžloutky
1 konzervakaramelové salko
250 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin kromě salka a másla vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat zabalené v potravinářské fólii asi jednu hodinu.
  2. Potom těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrojíme buď kolečka nebo obdélníky a natáčíme je na trubičky.
  3. Ukladáme je na plech spojem dolů a potřeme rozpuštěnou Herou a pečeme na 180 stupňů asi 6 minut.
  4. Po upečení je necháme chvíli vychladnout a stáhneme z formiček. Namáčíme do čokolády a plníme krémem.
  5. Krém:
    Karamelové salko vyšleháme s máslem do pěny.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit