Medové trubičky máčené v čokoládě

Z této dávky mi vyšlo cca 60 medových trubiček. Záleží však také na velikosti formiček, válečků. Krém jsem použila osvědčenou klasiku - uvařené kondenzované mléko slazené vyšlehané s máslem. Samozřejmě kondenzované mléko jsem nechala vařit ve vodě asi 3 hodiny, aby skaramelizovalo. Doporučuji vařit večer, aby během noci pořádně vychladlo. Autor: Triniti

Přidal:, 16.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Medové trubičky máčené v čokoládě

Suroviny

250 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
50 gHery
2 lžícemedu
2 lžícemléka
2 ksžloutky
1 konzervakaramelové salko
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin kromě salka a másla vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat zabalené v potravinářské fólii asi jednu hodinu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Potom těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrojíme buď kolečka nebo obdélníky a natáčíme je na trubičky.
  3. Ukladáme je na plech spojem dolů a potřeme rozpuštěnou Herou a pečeme na 180 stupňů asi 6 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po upečení je necháme chvíli vychladnout a stáhneme z formiček. Namáčíme do čokolády a plníme krémem.
  5. Krém:
    Karamelové salko vyšleháme s máslem do pěny.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.