Medové velikonoční jidáše

Recept Medové velikonoční jidáše
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční velikonoční pečivo, které nesmí chybět ani na vašem stole. U nás jsou velmi oblíbené. Nadýchané, jemné a sladké. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

30 gdroždí
200 - 250 mlmléka
2 lžičkycukru
500 gpolohrubé mouky
120 gmásla
2 ksžloutky
80 gtekutého medu
špetkasoli
citronová kůra
+ med na upečené

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z droždí, teplého mléka, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
  2. Po vykynutí z těsta odebíráme menší kousky a tvarujeme různé tvary. Ukládáme je na tukem vymazaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi 20 minut.
  3. Vychladlé je potíráme medem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit