NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Pletýnky a jidáše Medové velikonoční jidáše
Medové velikonoční jidáše
Recept Medové velikonoční jidáše
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   28.3.2019

Medové velikonoční jidáše

Tradiční velikonoční pečivo, které nesmí chybět ani na vašem stole. U nás jsou velmi oblíbené. Nadýchané, jemné a sladké. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
30 g
droždí
200 - 250 ml
mléka
2 lžičky
cukru
500 g
polohrubé mouky
120 g
másla
2 ks
žloutky
80 g
tekutého medu
špetka
soli
citronová kůra
+ med na upečené
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z droždí, teplého mléka, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
  2. Po vykynutí z těsta odebíráme menší kousky a tvarujeme různé tvary. Ukládáme je na tukem vymazaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi 20 minut.
  3. Vychladlé je potíráme medem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář