Medové velikonoční jidáše

Tradiční velikonoční pečivo, které nesmí chybět ani na vašem stole. U nás jsou velmi oblíbené. Nadýchané, jemné a sladké. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

Přidal:, 28.3.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Pletýnky a jidáše, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Medové velikonoční jidáše

Suroviny

30 gdroždí
200 - 250 mlmléka
2 lžičkycukru
500 gpolohrubé mouky
120 gmásla
2 ksžloutky
80 gtekutého medu
špetkasoli
citronová kůra
+ med na upečené

Postup přípravy

  1. Z droždí, teplého mléka, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě asi hodinu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Po vykynutí z těsta odebíráme menší kousky a tvarujeme různé tvary. Ukládáme je na tukem vymazaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi 20 minut.
  3. Vychladlé je potíráme medem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky