Medovo-ořechové řezy - nebíčko v tlamičce

Recept Medovo-ořechové řezy - nebíčko v tlamičce

Přidal: , 13.4.2018

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Miluju ořechy, takže jsem to prostě musela vyzkoušet. Ale tahle dobrota má jednu obrovskou nevýhodu... člověk musí mít opravdu silnou vůli, aby nechal řezy řádně odležet. :-) U nás se to velmi nepodařilo nebo sice ano, ale odležená byla pouze pololovica. Tu první polovinu jsme snědli ještě nezměknutou, ale vůbec nám to nevadilo. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.4.2018

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

500 ghladké mouky
150 gkrystalu
2 ksvejce
200 gstudeného másla
2 lžícetekutého medu
2 lžičkyjedlé sody
2 lžičkymléka
špetkasoli

Ořechová směs:

350 gnahrubo sekaných vlašských ořechů
80 gkrystalu
120 gmásla
3 lžícemedu

Krém:

300 mlmléka
1 a 1/2 lžícehladké mouky
1 a 1/2 lžíceSolamylu
80 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
250 ghodně změklého másla
trocharumu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do kastrůlku dáme roztopit máslo, přisypeme cukr a mícháme, dokud nezačne karamelizovat. Přidáme med a ořechy a důkladně promícháme.
  2. Krém: 300ml mléka, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 lžíce Solamylu, 80g krystalu, 1 vanilkový cukr, 250g hodně změklého másla (pokojové teploty) a mimo to trocha rumu na pokropení spodního korpusu.
  3. V hrnci rozmícháme mléko s krystalem, moukou a Solamylem a za stálého míchání uvaříme kaši, necháme vychladnout a poté zašleháme máslo a vanilkový cukr.
  4. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části a každou zvlášť rozválíme do obdélníku na velikost velkého plechu (asi 40x30cm ). Jednu placku dáme hned péct. Pečeme 10 minut na 175 stupňů. Na druhou placku rozprostřeme ještě teplou ořechovou směs (nesmí nám vychladnout, jinak ztvrdne!) a poté také dáme upéct na 10 minut na 175 stupňů. 
  5. Spodní "holý" plát pěkně postříkáme rumem, natřeme krémem a přiklopíme ořechovou plackou.
  6. Přitlačíme a uložíme pěkně zabalené někam do chladu a nejlépe zapomeneme, že jsme vůbec kdy něco pekly, protože věřte, je to peklo, chodit kolem toho a čekat a čekat ... Odpočívaly pod schodištěm pět dnů, ale stačí i den. Ale odměna za trpělivost je poté vážně mňamka.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit