Medový dort "líný med" bez válení

Recept Medový dort "líný med" bez válení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Korpus je díky medu krásně vláčný i když tam není ani kapka tuku. A když se promaže zakysanou smetanou a nechá uležet do druhého dne, je ta vláčnost dokonalá. Smetanu jsem osladila jen mírně, korpus se mi už zdál sladký dost. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus:

150 gmed
1 lžičkajedlá soda
3 ksvejce
100 gkrupicový cukr
210 ghladká mouka
špetkasůl

Krém:

600 gzakysaná smetana
dle chuticukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Med nalijeme do nepřilnavé pánve, přidáme jedlou sodu a dáme vařit. Stále mícháme. Med nám zesvětlá a zpění. Mícháme dokud pěna nezmizí a med nezkaramelizuje (výrazně ztmavne).
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme zkaramelizovaný med (pokud nám ztuhl, dáme znovu mírně rozehřát). Přidáme špetku soli a prosátou mouku.
  3. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm, které vysteleme dno pečícím papírem. Pečeme cca 30 minut, propečení vyzkoušíme špejlí. Korpus necháme zcela vychladnout.
  4. Vychladlý korpus nahoře seřízneme a odkrojek rozdrtíme. Korpus dvakrát prokrojíme a naplníme oslazenou zakysanou smetanou. Posypeme drobečky z odkrojku. Necháme uležet v lednici do druhého dne.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
4.9.2021, Anoli odpovědět00

povedl se, jen malá obměna, 400ml kys. smetany a 250 ml mascarpone. všem chutnal

8.9.2021, NejLucka (administrátor) odpovědět00

díky :)

Bohužel jse mi nepovedl asi jsem to moc upekl ten korpus takže chutná divně asi to bude tím že jsem to dělal poprvé a ta zakysana smetana už vubec se tam nehodí to chutná ještě hůř a ten med jsem asi taky špatně udělal tak snad se to podaří někomu jinému udělat lepší medovnik, radši zůstanu u pečení koláčů a buchet tam aspoň nic nezkazím.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit