Medový dort "líný med" bez válení

Přidal: Lacusin, 19.7.2021
Kategorie: Koláče, Dezerty, Sladké dorty, Dorty, Moučníky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Korpus je díky medu krásně vláčný i když tam není ani kapka tuku. A když se promaže zakysanou smetanou a nechá uležet do druhého dne, je ta vláčnost dokonalá. Smetanu jsem osladila jen mírně, korpus se mi už zdál sladký dost. Autor: Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lacusin, 19.7.2021
Kategorie: Koláče, Dezerty, Sladké dorty, Dorty, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Korpus:
150 gmed
1 lžičkajedlá soda
3 ksvejce
100 gkrupicový cukr
210 ghladká mouka
špetkasůl
Krém:
600 gzakysaná smetana
dle chuticukr
- Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm, které vysteleme dno pečícím papírem. Pečeme cca 30 minut, propečení vyzkoušíme špejlí. Korpus necháme zcela vychladnout.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Medová torta "lenivý med" bez vaľkania.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Torcik miodowy "leniwi miód" bez wałkowania.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Einfache Honigtorte mit Saurer-Sahne-Creme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide „Lusta” mézes torta, nyújtás nélkül.
povedl se, jen malá obměna, 400ml kys. smetany a 250 ml mascarpone. všem chutnal
díky :)
Bohužel jse mi nepovedl asi jsem to moc upekl ten korpus takže chutná divně asi to bude tím že jsem to dělal poprvé a ta zakysana smetana už vubec se tam nehodí to chutná ještě hůř a ten med jsem asi taky špatně udělal tak snad se to podaří někomu jinému udělat lepší medovnik, radši zůstanu u pečení koláčů a buchet tam aspoň nic nezkazím.