Medový dort "líný med" bez válení

Recept Medový dort "líný med" bez válení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Korpus je díky medu krásně vláčný i když tam není ani kapka tuku. A když se promaže zakysanou smetanou a nechá uležet do druhého dne, je ta vláčnost dokonalá. Smetanu jsem osladila jen mírně, korpus se mi už zdál sladký dost. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus:

150 gmed
1 lžičkajedlá soda
3 ksvejce
100 gkrupicový cukr
210 ghladká mouka
špetkasůl

Krém:

600 gzakysaná smetana
dle chuticukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Med nalijeme do nepřilnavé pánve, přidáme jedlou sodu a dáme vařit. Stále mícháme. Med nám zesvětlá a zpění. Mícháme dokud pěna nezmizí a med nezkaramelizuje (výrazně ztmavne).
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme zkaramelizovaný med (pokud nám ztuhl, dáme znovu mírně rozehřát). Přidáme špetku soli a prosátou mouku.
  3. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm, které vysteleme dno pečícím papírem. Pečeme cca 30 minut, propečení vyzkoušíme špejlí. Korpus necháme zcela vychladnout.
  4. Vychladlý korpus nahoře seřízneme a odkrojek rozdrtíme. Korpus dvakrát prokrojíme a naplníme oslazenou zakysanou smetanou. Posypeme drobečky z odkrojku. Necháme uležet v lednici do druhého dne.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit