Mega sýrové bulky

Posledně jsem na sýrové housce z obchodu marně hledala ten sýr, takže jsem si doma upekla pěkně nešizené... Darmo se říká, že domácí pečivo je nejlepší. Přece doma nešetříte surovinami, posypala jsem bohatě sýrem a ještě při natírání jsem ten sýr vložila dovnitř v trojité vrstvě. Sýru tam bylo tolik, že v obchodě při plněných bagetach by asi zkrachovaly, kdyby je tak naplnili :D Autor: Danka

Přidal:, 16.8.2018
Kategorie: Housky a bulky, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Mega sýrové bulky

Suroviny

225 ml vlažné vody
45 ml oleje
420 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 a 1/2 lžičky soli
15 g čerstvého droždí
vejce na potření
tvrdý sýr strouhaný nebo plátky (já použila obyč. strouhanou "třicítku")

Postup přípravy

  1. Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Vykynuté rozdělíme na 6 dílů, vytvarujeme na plech s pečícím papírem bochánky a necháme je asi 45 minut kynout pod igelitem.
  3. Pak je mírně zploštíme dlaní, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hustě sýrem a pečeme asi 20 minut na 190 stupňů.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky