NejRecept.cz Maso Hovězí maso Měkká hovězí roštěná se žampiony. O výbornou chuť se postará medová hořčice.
Měkká hovězí roštěná se žampiony. O výbornou chuť se postará medová hořčice.
Recept Měkká hovězí roštěná se žampiony. O výbornou chuť se postará medová hořčice.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Hovězí roštěná se žampiony je chutné a vydatné jídlo, které si oblíbí všichni milovníci masitých pokrmů. Její příprava je o něco delší, ale rozhodně není náročná. Pokud na ni máte chuť, vyzkoušejte tento recept. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.8.2024

Měkká hovězí roštěná se žampiony. O výbornou chuť se postará medová hořčice.

Hovězí roštěná se žampiony je chutné a vydatné jídlo, které si oblíbí všichni milovníci masitých pokrmů. Její příprava je o něco delší, ale rozhodně není náročná. Pokud na ni máte chuť, vyzkoušejte tento recept. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hovězí roštěná
250 g
žampiony
1 ks
cibule
podle potřeby
vývar
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
hořčice
podle potřeby
olej
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
celý pepř
podle chuti
nové koření
podle chuti
medová hořcice
podle chuti
sůl
4 ks
bobkový list
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

K hovězí roštěné se žampiony se jako příloha nejlépe hodí rýže. Kromě ní si k pokrmu můžete připravit i dobrý zeleninový salát. Výraznou chuť masa zjemní například salát z okurek nebo zelí.

  1. Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme. Jemně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.
  2. Na oleji osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme maso, které prudce opečeme. Oheň potom zmírníme a roštěnou pomalu pečeme.
  3. Dobře opečenou roštěnou podlijeme vývarem, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a dusíme doměkka.
  4. Když je roštěná úplně měkká, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a dochutíme solí.
  5. My jsme do základu přidali ještě malou lžičku medové hořčice. Šťáva byla díky tomu chutnější.
  6. Roštěnou podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář