Měkké domácí rohlíky a housky

Recept Měkké domácí rohlíky a housky

Přidal: Jaja79, 16.4.2021

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo, Rohlíky, Snídaně, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak se mi nechtělo jít do obchodu, že jsem musela jít do kuchyně a připravit voňavé domácí pečivo. Udělala jsem domácí rohlíky a housky, které chutnaly skvěle. Určitě zkuste. Měkké jsou i druhý den. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 16.4.2021

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo, Rohlíky, Snídaně, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kghladká mouka
300 mlmléko
300 mlvoda
100 mlrostlinný olej
1 kostkadroždí
1 lžícesůl
1 lžičkakrystalový cukr
na potřenívejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Odložíme bokem.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme hotový kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě kynout, dokud nedostaneme dvojnásobek těsta.
  3. Potom těsto rozdělíme na 32 stejných částí, z poloviny připravíme rohlíky a z druhé části připravíme housky. Rohlíky připravíme tak, že každý kousek rozválíme na trojúhelník, ze širší části srolujeme a uložíme na plech s papírem. Housky připravíme tak, že za pomoci ruce vytvarujeme kuličku, uložíme na plech a necháme kynout (i rohlíky, i housky) asi půl hodinu.
  4. Pak je dáme péct do předem vyhřáté trouby. Před pečením nezapomeňte povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.
  5. Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 10 minut - sledujeme, řídíme se vlastní troubou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit