NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Měkké domácí rohlíky a housky
Měkké domácí rohlíky a housky
Recept Měkké domácí rohlíky a housky
Foto: Jaja79

Tak se mi nechtělo jít do obchodu, že jsem musela jít do kuchyně a připravit voňavé domácí pečivo. Udělala jsem domácí rohlíky a housky, které chutnaly skvěle. Určitě zkuste. Měkké jsou i druhý den. Autor: Jaja

Jaja79    ·   16.4.2021

Měkké domácí rohlíky a housky

Tak se mi nechtělo jít do obchodu, že jsem musela jít do kuchyně a připravit voňavé domácí pečivo. Udělala jsem domácí rohlíky a housky, které chutnaly skvěle. Určitě zkuste. Měkké jsou i druhý den. Autor: Jaja

110 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
300 ml
mléko
300 ml
voda
100 ml
rostlinný olej
1 kostka
droždí
1 lžíce
sůl
1 lžička
krystalový cukr
na potření
vejce
Postup receptu
Vytisknout
110 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Odložíme bokem.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme hotový kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě kynout, dokud nedostaneme dvojnásobek těsta.
  3. Potom těsto rozdělíme na 32 stejných částí, z poloviny připravíme rohlíky a z druhé části připravíme housky. Rohlíky připravíme tak, že každý kousek rozválíme na trojúhelník, ze širší části srolujeme a uložíme na plech s papírem. Housky připravíme tak, že za pomoci ruce vytvarujeme kuličku, uložíme na plech a necháme kynout (i rohlíky, i housky) asi půl hodinu.
  4. Pak je dáme péct do předem vyhřáté trouby. Před pečením nezapomeňte povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.
  5. Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 10 minut - sledujeme, řídíme se vlastní troubou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář