SUROVINY
1 kghladká mouka
300 mlmléko
300 mlvoda
100 mlrostlinný olej
1 kostkadroždí
1 lžícesůl
1 lžičkakrystalový cukr
na potřenívejce
- Nejdříve si připravíme kvásek. Trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Odložíme bokem.
- Potom těsto rozdělíme na 32 stejných částí, z poloviny připravíme rohlíky a z druhé části připravíme housky. Rohlíky připravíme tak, že každý kousek rozválíme na trojúhelník, ze širší části srolujeme a uložíme na plech s papírem. Housky připravíme tak, že za pomoci ruce vytvarujeme kuličku, uložíme na plech a necháme kynout (i rohlíky, i housky) asi půl hodinu.
- Pak je dáme péct do předem vyhřáté trouby. Před pečením nezapomeňte povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.
- Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 10 minut - sledujeme, řídíme se vlastní troubou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Mäkké domáce rožky a žemle.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Miękkie domowe rogaliki i bułeczki.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi kifli, zsömi.
KOMENTÁŘE K RECEPTU