NejRecept.cz Maso Hovězí maso Měkké hovězí na divoko: Vyzkoušejte tento tradiční pokrm české kuchyně.
Měkké hovězí na divoko: Vyzkoušejte tento tradiční pokrm české kuchyně.
Recept Měkké hovězí na divoko: Vyzkoušejte tento tradiční pokrm české kuchyně.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Dali byste si měkké a chutné hovězí? Připravte si ho na divoko podle našeho receptu. Výsledný pokrm bude vonět po jalovci a bylinkách a připomínat zvěřinu. Milovníci masa z divočáka či zajíce mu určitě neodolají. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.8.2024

Měkké hovězí na divoko: Vyzkoušejte tento tradiční pokrm české kuchyně.

Dali byste si měkké a chutné hovězí? Připravte si ho na divoko podle našeho receptu. Výsledný pokrm bude vonět po jalovci a bylinkách a připomínat zvěřinu. Milovníci masa z divočáka či zajíce mu určitě neodolají. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
4 plátky
hovězí maso
2 ks
mrkev
1/2 ks
celer
1 ks
cibule
70 g
rajčatový protlak
1 lžička
cukr
2 lžičky
koření na zvěřinu
200 ml
31 % smetana
1 lžíce
hladká mouka
podle potřeby
vývar
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

Měkké, šťavnaté a plné chuti. Přesně takové je hovězí maso, když ho správně připravíte. Dokonce s vhodným kořením může chutnat jako zvěřina. Takto upravené hovězí se dá podávat s různými přílohami. Nejlépe se k němu hodí domácí knedlík.

  1. Na oleji osmahneme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme k ní osolené a opepřené maso, které z obou stran dobře opečeme.
  2. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, cukr, koření na zvěřinu, mrkev a celer.
  3. Když je maso měkké, zeleninu rozmixujeme.
  4. Nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, a povaříme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář