NejRecept.cz Část dne Snídaně Měkké kapsové sendviče z kynutého těsta, které jsou jako stvořené k snídani.
Měkké kapsové sendviče z kynutého těsta, které jsou jako stvořené k snídani.
Recept Měkké kapsové sendviče z kynutého těsta, které jsou jako stvořené k snídani.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Kapsové sendviče ráda připravuji k snídani i večeři. Naplnit je můžete čímkoli. U nás doma jsou nejoblíbenější kombinace tuňák s vajíčkem a šunka se sýrem. Případně občas zvolím jen lososa. Všechny varianty jsou skvělé. Určitě vyzkoušejte.

siky.silvia siky.silvia    ·   11.3.2025

Měkké kapsové sendviče z kynutého těsta, které jsou jako stvořené k snídani.

Kapsové sendviče ráda připravuji k snídani i večeři. Naplnit je můžete čímkoli. U nás doma jsou nejoblíbenější kombinace tuňák s vajíčkem a šunka se sýrem. Případně občas zvolím jen lososa. Všechny varianty jsou skvělé. Určitě vyzkoušejte.

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 g
hladká mouka
250 g
polohrubá mouka
250 – 300 ml
mléko
50 g
rozpuštěné máslo nebo sádlo
21 g
droždí
1 lžička
sůl
1 lžička
krystalový cukr

Dále:

1 lžíce
mléko (na potření)
1 ks
žloutek (na potření)
podle potřeby
semínka
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Tyto kapsové sendviče jsou klasikou, když už nevíte, co připravit k obědu nebo svačině. Kromě toho, že skvěle chutnají, potěší i velmi hezkým vzhledem. Jejich příprava není vůbec náročná. Dělám je z kynutého těsta a následně plním jakoukoli náplní. Kromě šunky či lososa můžete klidně vyzkoušet i domácí pomazánku – ty nejlepší najdete v této sbírce.

  1. Polovinu mléka ohřejeme, přidáme do něj cukr, rozdrobíme droždí a počkáme, dokud nevznikne kvásek.
  2. Ostatní suroviny (kromě mléka) dáme do mísy, přidáme kvásek a postupně přiléváme mléko. Vypracujeme těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na několik stejných částí, ze kterých vytvoříme bochánky. Moje měly 90 g.
  4. Těsto vyválíme tak, aby mělo tloušťku přibližně 3 mm a tvar kruhu. Potřeme ho olejem, přeložíme na polovinu a umístíme na plech vyložený pečicím papírem. Zde je zakryté necháme ještě 20 minut dokynout.
  5. Sendviče potřeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme semínky, vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 20 minut.
  6. Sendviče po upečení vyndáme z trouby a plníme až poté, co úplně vychladnou.

Sendviče chutnají výborně nejen krátce po upečení, ale i druhý den. Klidně si je tak připravte do zásoby. Já jsem na jejich zdobení použila sezam a dýňová semínka, ale skvělou chuť jim dodá například i kmín.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář