NejRecept.cz Maso Vepřové maso Měkké vepřové kostky po srbsku.
Měkké vepřové kostky po srbsku.
Recept Měkké vepřové kostky po srbsku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Martin Čzedron

Vepřové kostky po srbsku patří mezi klasiku, kterou připravuje mnoho českých domácností. Maso doplňuje hustá omáčka, která zabraňuje tomu, aby byl výsledný pokrm suchý. Pokud byste si tuto pochoutku chtěli připravit k obědu či večeři i vy, inspirujte se tímto receptem. Autor: Martin Čzedron

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.10.2024

Měkké vepřové kostky po srbsku.

Vepřové kostky po srbsku patří mezi klasiku, kterou připravuje mnoho českých domácností. Maso doplňuje hustá omáčka, která zabraňuje tomu, aby byl výsledný pokrm suchý. Pokud byste si tuto pochoutku chtěli připravit k obědu či večeři i vy, inspirujte se tímto receptem. Autor: Martin Čzedron

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
vepřová plec
1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
1 lžíce
sádlo
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
3 kuličky
nové koření
3 kuličky
celý pepř
2 ks
bobkový list
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
50 g
rajčatový protlak
300 ml
vývar
2 lžíce
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Vepřové kostky jsou výbornou volbou vždy, když potřebujete chutný a sytý oběd. Na jejich přípravu vám postačí několik základních ingrediencí, které určitě najdete v lednici nebo spíži.

  1. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a opečeme na sádle.
  2. Hotové maso vytáhneme z hrnce, odložíme stranou a na výpeku, který po něm zůstal, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Když cibule začne mírně hnědnout, zasypeme ji moukou, kterou jemně orestujeme. Poté přidáme rajčatový protlak, vše důkladně promícháme a zalijeme vývarem.
  4. Do hrnce vložíme vepřové maso, pokrm osolíme, ochutíme kořením, přikryjeme pokličkou a dusíme.
  5. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kostky a když si všimneme, že je maso měkké, přidáme je k němu.
  6. Celý pokrm ještě podusíme, poté odstavíme a podáváme.

Hotové vepřové kostky můžeme servírovat s přílohou podle vlastního výběru. Výborná je rýže, ale osvědčily se mi i vařené brambory.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář