NejRecept.cz Dezerty Moučníky Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka
Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka
Recept Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka
Foto: Coolinarika

Měkkoučké a jemné pečivo. Tajemstvím měkkého těsta, které připomíná pavučinu je sušené mléko. Vyzkoušejte a uvidíte, že jiné už připravovat nebudete.

NejLucka NejLucka    ·   4.1.2016

Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka

Měkkoučké a jemné pečivo. Tajemstvím měkkého těsta, které připomíná pavučinu je sušené mléko. Vyzkoušejte a uvidíte, že jiné už připravovat nebudete.

Suroviny
500 ml
teplá voda
65 g
sušené mléko
12 g
sušené droždí
800-900 g hladká mouka
50 g
kr. cukr
1,5 lžičky
sůl
75 g
rozpuštěné máslo
1 ks
vejce
50 g
másla na pomazání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušené mléko rozpustíme v teplé vodě, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.
  2. V druhé misce smícháme droždí, prosátou mouku, cukr, sůl, vajíčko a postupně přiléváme teplou vodu s máslem a mlékem.
  3. Zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout cca 50-60 minut.
  4. Po vykynutí těsto rozválíme na hrubší plát a potřeme ho máslem. Nakrájíme na menší obdélníky, které srolujeme do role.
  5. Přeložíme je na papírem vyložený plech na pečení a necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut.
  6. Rolky můžete naplnit různými surovinami podle vlastní chuti, ať už sladkou nebo slanou náplní, šunkou, sýrem, ...

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář