Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka

Měkkoučké a jemné pečivo. Tajemstvím měkkého těsta, které připomíná pavučinu je sušené mléko. Vyzkoušejte a uvidíte, že jiné už připravovat nebudete.

Přidal:, 4.1.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka

Suroviny

500 mlteplá voda
65 gsušené mléko
12 gsušené droždí
800-900 g hladká mouka
50 gkr. cukr
1,5 lžičkysůl
75 grozpuštěné máslo
1 ksvejce
50 gmásla na pomazání

Postup přípravy

  1. Sušené mléko rozpustíme v teplé vodě, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. V druhé misce smícháme droždí, prosátou mouku, cukr, sůl, vajíčko a postupně přiléváme teplou vodu s máslem a mlékem.
  3. Zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout cca 50-60 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Po vykynutí těsto rozválíme na hrubší plát a potřeme ho máslem. Nakrájíme na menší obdélníky, které srolujeme do role.
  5. Přeložíme je na papírem vyložený plech na pečení a necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Rolky můžete naplnit různými surovinami podle vlastní chuti, ať už sladkou nebo slanou náplní, šunkou, sýrem, ...

Zdroj: Coolinarika