Měkkoučké kefírové placky

Výborný recept z kefíru. U nás doma tyto placky dokonale nahradí i klasické pečivo - chléb, rohlíky, housky a dokonce je někdy dělávám i jako hlavní chod ke nějaké kyselé polévce. Hrnek jsem použila o objemu 250 ml. Autor: Triniti

Přidal:, 8.5.2019
Kategorie: Oběd, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Měkkoučké kefírové placky

Suroviny

200 gtvrdý sýr
2 hrnkyhladká mouka
1 hrnekkefír
1/2 lžičkykr. cukr
špetkasůl
1 lžičkaprášku do pečiva nebo jedlá soda

Postup přípravy

  1. V misce smícháme všechny suroviny kromě strouhaného sýra. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odstát alespoň 15 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Po 15 minutách do těsta přidáme na jemném struhadle nastrouhaný sýr a ještě jednou vypracujeme.
  3. Těsto rozdělíme na menší kousky, které rozválíme na hrubší placku, kterou opékáme na suché pánvi z obou stran dozlatova. Po upečení placky potřeme rozpuštěným máslem. Druhá varianta jak péct tyto placky je ta, že do pánve nalijete trochu oleje nebo másla a smažíte. Po vysmažení už placky máslem nepotírejte.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pokud chcete více sýrové placky, doporučuji ještě strouhaný sýr zábalit dovnitř.