Měkoučká domácí vánočka

Měla být na dnešní snídani, ale při pohledu na hodiny, bude na oběd :) ale to vůbec nevadí :). Je tak chutná, vláčná, měkoučká a nadýchaná, že ji můžu jíst i celý den. Z obchodu již vánočku nekupuji fuuu, víte co, už ani nepamatuji, ale je to opravdu dlouho. Někdy přidávám i rozinky, které večer namočím do rumu a pak ráno připravuji těsto. S máslem a medem to je topka. K tomu šálek dobré kávy a den se může začít :) ale u mě se dnes začíná den na oběd :D Autor: Reny Naty A.

Přidal:Reny Naty A., 27.2.2017
Kategorie: Pečivo
Měkoučká domácí vánočka

Suroviny

600 ghladké mouky
1 bal.vanilkový cukr
120 gcukru krupice
200 mlmléka
1/2 kostkadroždí
2 ksvejce
120 gmásla
1 lžičkasoli
dle chuticitrónová kůra
vajíčko na potření
mandle na posypání

Postup přípravy

  1. Jednoduché těsto, které připravíme smícháním všech surovin (můžete přidat i rozinky namočené do rumu nebo do mléka) a zpracujeme kuličku.
  2. Těsto kynulo 1 a 1/2 hodiny, poté jsem vánočku umotala a nechala dalších cca 40 min. kynout.
  3. Pomazala vajíčkem, posypala mandlemi.
  4. Pekla jsem cca 45 min při 180 C.
  5. Umotala jsem na rychlo ze 3 tlustych pruhu.

Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL