Měkoučké koláčky s lískooříškovým krémem

Recept Měkoučké koláčky s lískooříškovým krémem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tyto koláčky je dobré připravit pár dny předem, aby sušenka změkla a spojila se s oříškovým krémem. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Sušenky:

150 gmáslo
250 ghladká mouka
100 gmleté lískové oříšky
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 ksvejce

Krém:

100 gmleté lískové oříšky
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 lžícerum

Na ozdobu:

4 lžícemarmeláda
1 lžícerum
100 gcelé lískové oříšky
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku smícháme s cukrem, s nakrájeným máslem, mletými lískovými oříšky a vajíčkem. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které odložíme na hodinku do lednice.
  2. Troubu předehřejeme na 175 stupňů a připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
  3. Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka a poklademe je na plech. Dáme péct na cca 8-10 minut.
  4. Máslo utřeme s cukrem a rumem do pěny, přidáme mleté lískové oříšky a ještě jednou krátce prošleháme.
  5. Každé druhé kolečko potřeme náplní a slepíme čistým kolečkem.
  6. Marmeládu s rumem ohřejeme a odstavíme. Na každý koláček malou lžičkou navrstvíme ohřátou marmeládu, položíme celý lískový oříšek a odložíme na tmavé místo do krabičky. Nejlepší je nechat koláčky odpočívat 2-4 dny, tehdy krásné změknou. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit