NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Měkoučké máslové rohlíky i pro úplné začátečníky.
Měkoučké máslové rohlíky i pro úplné začátečníky.
Recept Měkoučké máslové rohlíky i pro úplné začátečníky.
Triniti Triniti    ·   4.5.2020

Měkoučké máslové rohlíky i pro úplné začátečníky.

Pokud jste ještě nezkoušeli péct domácí pečivo, doporučuji začít těmito rohlíky. Jsou fantastické, jemné a zároveň na povrchu křupavé. S těstem se pracuje dobře, vůbec se při práci nelepí a ve výsledku je to jedna paráda. Autor: Triniti

60 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
500 g
hladká mouka
1 PL
kr. cukr
2 lžičky
sůl
700 ml
voda
8 PL
rozpuštěné máslo
1 kostka
droždí
žloutek na potření
máslo na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce smícháme všechny potřebné suroviny (kvásek nedělám, přidávám droždí rovnou do těsta) a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout asi hodinu na pracovní desce při pokojové teplotě. Vodu přidávejte postupně, záleží na kvalitě mouky, kolik nasaje tekutiny. Pokud máte těsto příliš řídké, přidejte více polohrubé mouky. Pokud máte zase těsto příliš husté, přidejte o trochu více vody.
  2. Z vykynutého těsta vypracujeme 2 stejné kuličky, které rozválíme do tvaru kruhu. Potřeme máslem a nakrájíme na trojúhelníky, které srolujeme do tvaru rohlíku.
  3. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a necháme ještě 10 minut kynout.
  4. Po 10 minutách vložíme plech s rohlíky do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů po dobu 15-20 minut.
Komentáře k receptu
Nile    ·   19.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Upekla jsem rolíky, byli super! Dneska jsem z těsta udělala 2 věky, bomba! Jinak věku už píct nebudu.

NejLucka NejLucka    ·   23.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář