Měkoučké máslové rohlíky i pro úplné začátečníky.

Recept Měkoučké máslové rohlíky i pro úplné začátečníky.

Přidal: Triniti, 4.5.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud jste ještě nezkoušeli péct domácí pečivo, doporučuji začít těmito rohlíky. Jsou fantastické, jemné a zároveň na povrchu křupavé. S těstem se pracuje dobře, vůbec se při práci nelepí a ve výsledku je to jedna paráda. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 4.5.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gpolohrubá mouka
500 ghladká mouka
1 PLkr. cukr
2 lžičkysůl
700 mlvoda
8 PLrozpuštěné máslo
1 kostkadroždí
žloutek na potření
máslo na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce smícháme všechny potřebné suroviny (kvásek nedělám, přidávám droždí rovnou do těsta) a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout asi hodinu na pracovní desce při pokojové teplotě. Vodu přidávejte postupně, záleží na kvalitě mouky, kolik nasaje tekutiny. Pokud máte těsto příliš řídké, přidejte více polohrubé mouky. Pokud máte zase těsto příliš husté, přidejte o trochu více vody.
  2. Z vykynutého těsta vypracujeme 2 stejné kuličky, které rozválíme do tvaru kruhu. Potřeme máslem a nakrájíme na trojúhelníky, které srolujeme do tvaru rohlíku.
  3. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a necháme ještě 10 minut kynout.
  4. Po 10 minutách vložíme plech s rohlíky do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů po dobu 15-20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit