Měkoučké pardubické perníčky s povidly

Recept Měkoučké pardubické perníčky s povidly
FOTO OD VÁS
Recept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidly
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kouzlo Vánoc spočívá i v pečení sladkých dobrot, které provoní celý dům. Vyzkoušejte upéct fantastické pardubické perníčky. Určitě si je zamilujete jako já. Polévám čokoládou a plním povidly. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Recept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidlyRecept Měkoučké pardubické perníčky s povidly
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Sirup:

1/2 kgkr. cukr
250 mlvoda
1 lžičkajedlá soda

Těsto:

1 kghladká mouka
190 gmed
40 gdžem/povidla
2 ksvejce
10 gSalajka (jelení sůl)
1/2 bal.prášek do pečiva
1 lžičkaskořice

Na plnění:

švestková povidla
pár upečených perníků
mleté ​​vlašské ořechy
rum
převařená voda
čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pekla jsem z poloviční dávky, ale po tom, co mi zůstalo 10 perníčků na talířku, jsem zjistila, že přeci jsem mohla udělat těsto z celé dávky.
  2. Sirup je třeba udělat den předem. Do vody přidáme kr. cukr a sodu. Přivedeme do varu (vaříme cca 5 minut). Odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlý sirup odložíme na noc do chladničky.
  3. Na druhý den si připravíme těsto. Všechny suroviny na těsto dáme do misky, přidáme sirup z chladničky a vypracujeme kuličku. Kuličku těsta odložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny.
  4. Potom těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme různé tvary. Ty ukládáme na papírem vyložený plech a upeču. Peču na 160 st. asi 10 minut (sledujeme). Nepečte je příliš dlouho, aby nebyly příliš tvrdé.
  5. Po upečení je hned nepřekládejte z horkého plechu, jsou měkké a můžete je zdeformovat. Chladnutím tvrdnou. Po úplném vychladnutí je slepujeme džemem. Já jsem na plnění použila povidla a to tak, že pár perníčků jsem pomlela na prášek, přidala trochu mletých ořechů, povidla, rum a pokud to bylo příliš husté, přilila jsem převařenou vodu.
  6. Na závěr jsem je ozdobila čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
29.11.2019, janatka odpovědět10

Tak mám upečeno, nejdříve jsem si myslela, že to těsto bude řidší, přidala jsem trošku mouky. Byla toho hromada. Těsto krásně v chladnu zatuhlo a krásně se s nim pracovalo. Plnila jsem povidly. Uvidíme jak budou chutnat, po upečení syn chodil a ujídal, potom pomalu tvrdly. Ještě se to uleží, na vánoce budou super. Plněné máme rádi, tak letos pečené doma. Děkuji za recept.

29.11.2019, NejLucka (administrátor) odpovědět00

děkujeme za postřeh 😉

25.11.2019, janatka odpovědět00

Chtěla bych se zeptat kolik je z toho kusů slepených perníčků?? Děkuji janatka

26.11.2019, NejLucka (administrátor) odpovědět10

cca 40ks, ale záleží na velikosti perníčků :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit