Meruňkové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

Máma má Emu. Ema má mámu. Ema možná zase mele maso, ale máma má mísu, v ní spoustu meruněk a doma dvě děti, co milujou ovocný knedlíci... :D :D :D Miluji je připravovat, vždy se přitom najím ovoce dosytosti. Se švestkami, jahodami, meruňkami, broskvemi, s borůvkami, no možností je mnoho :) Autor: Danka

Přidal:, 18.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Meruňkové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

Suroviny

250 gměkkého tvarohu ve staniolu
70 gzměklého másla
70 gdětské krupičky
70 ghladké mouky
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli
citronová kůra (dala jsem 1/2 sáčku Finesse - citronová kůra s fruktózou od dr. Oetkera)
ovoce dle chuti (u nás dnes byly meruňky)

Postup přípravy

  1. Těsto vložíme asi na 2 hodinky do lednice. Pokud spěcháme, tak koulíme ihned, ale lepší je nechat těsto v chladu odpočinout.
  2. Pak už jen prsty uždibujeme kousky těsta a balíme do něho jednotlivé ovoce. Z tohoto množství uvaříte asi tři porce meruňkových knedlíků (já ukoulela 11 knedlíčků). Samozřejmě berte v potaz velikost použitého ovoce.
  3. Hotové knedlíky vhazujeme do osolené vroucí vody a za občasného promíchání čekáme, dokud nevyplavou.
  4. Pak je vařím asi ještě 5 minut, podle druhu ovoce. Pokud si nejste jisti, zda jsou uvařené, stačí jeden knedlíček vylovit a rozkrojit.
  5. Nemáme rádi na "ovocňáčky" tvrdý strouhaný tvaroh, takže je podávám s oslazenou zakysanou smetanou.