NejRecept.cz Dezerty Moučníky Meruňkové oči z kynutého těsta
Meruňkové oči z kynutého těsta
Recept Meruňkové oči z kynutého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena Sadovská

Vynikající kynutý koláč s ovocem. Tentokrát jsou to meruňky, ale klidně můžete použít i jiné ovoce.

NejLucka NejLucka    ·   11.7.2015

Meruňkové oči z kynutého těsta

Vynikající kynutý koláč s ovocem. Tentokrát jsou to meruňky, ale klidně můžete použít i jiné ovoce.

Suroviny

SUROVINY NA 40 PORCÍ:

600 g
hladká mouka speciál
42 g
čerstvé droždí
50 g
cukr krystalový
špetka
sůl
50 g
máslo
400 ml
mléko
20 ks
meruňky čerstvé
40 lžičky
kr. cukr pod meruňky
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze 100 ml teplého mléka, lžičky cukru, lžičky mouky a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout cca 10 minut. Po vykynutí ho vlijeme do prosáté mouky, přidáme rozpuštěný tuk, zbylý cukr, sůl a podle potřeby přidáváme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
  2. Potom ho rozválíme na tloušťku 1 cm, vykrajujeme kolečka o průměru asi 6 cm, poklademe na plech s pečícím papírem, s odstupem, nakolik ještě narostou.
  3. Menší sklenicí s průměrem 5 cm uděláme do kolečka prohlubeň. Nasypeme lžičku cukru a položíme polovinu meruňky, kulatou částí nahoru. Necháme podkynout. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  4. Upečeme při teplotě 180 ° C 20 minut. Teplota a čas jsou orientační. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář