Meruňkové řezy s kokosovou pěnou

Skvělý, jednoduchý zákusek. Na nedělní odpoledne jako stvořený. Meruňky můžete zaměnit za jakékoliv ovoce, ale pro nás kokosová pěna v kombinaci s meruňkami nebo broskvemi je úplně to nej. Takové zákusky bych jedla nonstop místo sušenek, jsou příjemně osvěžující, bez těžkého krému a bez extrémně sladké chuti. Prostě ovocné zákusky a hlavně ty z domácího ovoce jsou nejlepší. Zkuste si upéct tento jeden z mé kuchyně. Autor: adkas

Přidal:adkas, 19.1.2017
Kategorie: Moučníky
Meruňkové řezy s kokosovou pěnou

Suroviny

Těsto:
6 ksžloutky
360 gpolohrubá mouka
150 gmáslo
130 gmoučkový cukr
1 lžičkavanilková esence
1/2 kscitron - kůra
200 mlmléka
2 lžičkyprášku do pečiva
1 konzervameruňkový kompot
Pěna:
6 ksbílky
180 gkr. cukr
100 gkokos
špetkasůl

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech o velikosti 30 x 40 cm. Dno vyložíme papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Cukr vyšleháme se změklým máslem, přidáme žloutky, vanilku a mixérem šleháme do pěny. Pokud nemáte vanilku, klidně můžete přidat i vanilkový cukr. Postupně přiléváme mléko a přidáváme i prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovoce (meruňky nechte okapat, aby vám těsto při pečení narostlo a nezvlhlo).
  4. Pečeme cca 20 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby a potřeme ho kokosovým sněhem, který jsme si připravili už během pečení těsta. Bílky vyšleháme se špetkou soli. Když začínají pěnit, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nedostaneme lesklou pěnu. Pak přidáme kokos a jemně už jen vařečkou promícháme.
  5. Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů a vrátíme koláč s pěnou. Když pěna získá zlatý nádech koláč vyjmeme a necháme vychladnout.

Můj blog: Adkas-tastyfood