Meruňkový cheesecake

Cheesecake je většinou dezert, který se připravuje bez pečení. Já jsem tentokrát zvolila pečenou alternativu a řeknu vám, že chutná stejně skvěle jako nepečená verze bez vajíček. Vejce vám v krému způsobí to, že opravdu ztuhne. Dělám z tvarohu, ne z mascarpone, ale pokud nemáte rádi kyselejší chuť tvarohu, klidně ho zaměňte. Autor: Lucka

Přidal:, 21.7.2018
Kategorie: Dorty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Meruňkový cheesecake

Suroviny

160-180 gBeBe sušenek
90 gmásla
cca 8 ksmeruněk
1 bal.plnotučný tvaroh ve vaničce
3 ksmalá vejce (nebo 2 velká)
4 lžícecukru krystal
vanilkový cukr
mleté mandle

Postup přípravy

  1. Sušenky si rozdrtíme v mixéru a smícháme s roztopeným máslem. Těsto dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 10 minut.
  2. Meruňky si rozmixujeme, vejce vyšleháme v druhé míse do pěny, postupně zašleháváme oba cukry.
  3. Nakonec vmícháme tvaroh a meruňky. Nalijeme na korpus, posypeme mletými mandlemi a vrátíme do trouby ještě na 45 minut.
  4. Tentokrát pečeme při 180 stupních.