Meteník - slovenská pizza s kysaným zelím a slaninou

Vynikajíci placka s kysaným zelím a česnekovou příchutí. Někde na Slovensku velmi dávno, když jsme byli na výletě, jsme jedli toto skvělé jídlo. Už si přesně nepamatuji kde, ale dobře, že jsem si vypýtala recept, který jsem hned doma zkoušela připravovat a dělávám ho dodnes. Je to taková obdoba pizzy, ale mnohem lepší. Alespoň nám doma to chutná víc než pizza. A ta křupavá slaninka na vrchu je topka.

Přidal:, 14.1.2017
Kategorie: Oběd
Recept Meteník - slovenská pizza s kysaným zelím a slaninou

Suroviny

Těsto:
300 gkysané zelí
300 gpolohrubá mouka
300 mlmléko
1 ksvajíčko
1 ksdroždí
sůl
kmín
slaninka
Pasta:
3-4 stroužkyčesneku
4 PLolej
1 PLvoda
1 ČLsůl

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájet na menší kousky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. V mléce rozmíchat droždí, přidat mouku, vejce, sůl, zakysanou zelí, kmín, vše spolu smíchat.
  3. Vylít na vymazaný plech a na to podávat slaninu na kostičky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Dáme péct na 230stupňov a asi 15 minut
  5. Protlačíme česnek do mističky k tomu přidáme olej, vodu a sůl, vše spolu smíchat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Když je upečený ještě teplý potřeme česnekovou pastou.