Metrová roláda - krém bez vaření

Recept Metrová roláda - krém bez vaření
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Určitě znáte metrové řezy, které se připravují poněkud déle než tato roláda. Určitě vyzkoušejte. Těsto se peče na plechu, je dvoubarevné a krém je z vanilkového pudinku bez vaření. Nebíčko v tlamičce. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

3 ksvejce
6 lžicmoučkový cukr
6 lžicpolohrubá mouka
1 lžícekakao

Krém:

140 gmáslo
1 bal.vanilkový pudink bez vaření
250 mlmléko
podle chutimoučkový cukr

K potření:

podle potřeby čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Postupně zašleháme žloutky a na závěr už jen vařečkou přimícháme polohrubou mouku. Polovinu připraveného těsta nalijeme na plech s papírem a do druhé poloviny přidáme kakao. Kakaové těsto naneseme na světlé a pěkně uhladíme.
  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 13 minut – sledujeme. Po upečení těsto zabalíme i s pečícím papírem. Necháme vychladnout.
  3. Z mléka a pudinkového prášku vyšleháme hustý pudink. V misce vyšleháme máslo s cukrem do pěny, postupně přidáváme pudink. Připravený krém naneseme na těsto a srolujeme.
  4. Vrch polijeme čokoládovou polevou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit