NejRecept.cz Dezerty Koláče Metrový koláč
Metrový koláč
Recept Metrový koláč
Foto: Blažena Sadovská

Velmi známý koláček, chutný a nenáročný na přípravu. Vanilkový pudink je skvělou volbou pro příchuť nádivky. Vyzkoušejte a uvidíte, že Vám bude chutnat!

NejLucka NejLucka    ·   13.11.2014

Metrový koláč

Velmi známý koláček, chutný a nenáročný na přípravu. Vanilkový pudink je skvělou volbou pro příchuť nádivky. Vyzkoušejte a uvidíte, že Vám bude chutnat!

45 min
Čas přípravy
24 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:

5 ks
vejce
260 g
moučkový cukr
260 g
hladká mouka speciál
10 lžic
rostlinný olej
8 lžic
teplá voda
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
tmavé kakao

Náplň:

500 ml
mléko
1,5 bal.
zlatý klas DrOetker/vanilkový pudink
1 bal.
vanilkový cukr DrOetker
250 g
máslo
150 g
moučkový cukr
200 g
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
24 min
Čas vaření
  1. Piškot: žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Rozdělíme na polovinu, jednu přibarvit kakaem. Upečeme každou zvlášť ve dvou formách na srnčí hřbet (180 st. asi 12 min.). Formy vymažeme a vysypeme moukou. Vyklopíme a necháme vychladnout.
  2. Náplň: mléko, zlatý klas/pudink a vanilkový cukr uvaříme na hustou hmotu. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlým pudinkem, můžeme přidat trochu rumu.
  3. Těsto si nakrájíme na řezy podle vytištěného vzoru z formy. Po jednom natíráme nádivkou a střídavě přikládáme k sobě světlé a tmavé řezy, dokud nespotřebujeme všechny. Zbytek nádivky použijeme na potření celého povrchu koláče. Odložíme do chladu.
  4. Polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a nakrájíme šikmo horkým nožem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář