Metrový koláček s čoko polevou
Obvykle tyto řezy dělávám na Vánoce, ale teď jsem ho musela připravit znovu, protože jsme měli doma na tento koláč takovou chuť, že jsme neodolali. Je to prokládaný zákusek, který střídavě ukládáte, aby vám vznikl krásný dizajn. Krásné řezy dostanete i proto, že nožem krájíte koláč šikmo. Čím šikmější krájíte, tím hezčí strukturu koláče dostanete. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
5 ksvejce
260 gmoučkový cukr
260 ghladká mouka
10 lžicrostlinný olej
8 lžicteplá voda
1/2 bal.prášek do pečiva
2 lžícetmavé kakao
Náplň:
500 mlmléko
1,5 bal.zlatý klas/vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr
250 gmáslo
150 gmoučkový cukr
200 gčokoládová poleva
- Klasickým způsobem připravíme těsto. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a vodu a nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné části přidáme kakao a promícháme.
- Připravíme si formu na srnčí hřbet, pořádně ji vymažeme a vysypeme moukou a upečeme světlé a tmavé těsto zvlášť. Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.
- V mléce rozpustíme vanilkový cukr a zlatý klas, případně vanilkový pudink a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
- Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, po lžících zašleháme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, kterým spojujeme střídavě světlý a tmavý kousek těsta.
- Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU