Mexické šátečky

Tak dneska u nás doma voní šatečky, ale ne sladké, ale slané. Plnila jsem mexickou směsí - mleté maso, vařená kukuřice, rajčata a hlavně hodně bazalky. Miluji bazalku, ta tomu dodá neskutečnou chuť, takže určitě ji z receptu nevynechávejte. Těsto jsem ochutila tymiánem, určitě vyzkoušejte, je to skvělá obměna klasického kynutého těsta. Když šatečky potřete žloutkem, klidně ještě před podáváním posypte vrch sýrem a dejte zapéct na 5 minut do trouby. Autor: Adddy

Přidal:, 1.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Mexické šátečky

Suroviny

Těsto:
půl kghladké mouky
dle chutisůl, tymián
2 lžíceoleje
půl kostkydroždí
vlažná voda na zadělání
Náplň:
250 gmletého masa
dle chutisůl, pepř
dle chutimletá paprika
2 lžícekečupu
2-3 lžícevařené kukuřice
1-2 ksrajčata
dle chutibazalka
Na potření:
1 ksžloutek
1 lžícemléka

Postup přípravy

  1. Z ingrediencí na těsto si zpracujeme těsto a necháme chvilku kynout (stačí půl hodiny- hodinku).
  2. Do misky dáme mleté maso a ostatní ingredience na náplň.
  3. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky a pořádně promícháme. Na pomoučněném vále vyválíme těsto a nakrájíme na čtverečky, které poklademe náplní.
  4. Zavřeme jako klasické šátečky a dáme na plech na pečicí papír. Potřeme žloutkem s mlékem a dáme péct na 200 °C asi 20 minut. Jsou výborné teplé i studené. Dobrou chuť