Milánské hovězí řízky - FOTOPOSTUP

Ani se nepamatuji, kdy jsem jedla naposledy tak skvěle připravené hovězí maso. Je pravdou, že hovězí maso se v mém jídelníčku (kromě hovězího vývaru) nevyskytuje často. Toto je však tak chutně připravené maso, že jsem ho určitě nedělala naposled. Trochu jsem měla obavy z přílohy k masu - těstoviny se strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami. Je to přesně to, co toto maso vyžaduje. Rozhodně nezaměňujte přílohu za rýži nebo brambory. A rozhodně nevynechejte ani ten strouhaný sýr. Dokonalá chuť, která zajisté polechtá vaše chuťové pohárky. Autor: Adkas

Přidal:adkas, 26.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Milánské hovězí řízky - FOTOPOSTUP

Suroviny

Maso:
800 - 1000 gkvalitní hovězí maso
1 kscibule
5 PLolej
20 ghladká mouka
4 stroužkyčesnek
20 grajčatový protlak
100 gčerstvé žampiony
30 gmáslo
1-2 PLmed
100 mlčervené víno
250 mlvývar
podle chutisůl a pepř
Příloha:
těstoviny
strouhaný sýr
čerstvé bylinky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky. Jemně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran. Odložíme stranou. Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvíli přidáme i česnek nakrájený na plátky. Orestujeme, dáváme pozor, protože se česnek rychle připálí a pak je hořký.
  2. Vrátíme maso zpět do pánve. Pokud nemáte hlubokou pánev s pokrývkou, přeložíme orestovanou cibuli s česnekem do kastrůlku, přidáme orestované plátky masa, rajčatový protlak, pokrájené houby a ochutíme solí a černým pepřem.
  3. Podlijeme asi polovinou vývaru a přikryté dusíme na malém ohni minimálně 1,5 hodiny. Během dušení poléváme malým množstvím vývaru. Pak maso odkryjeme a podlijeme vínem a vaříme odkryté asi půl hodinu.
  4. Alkohol se odpaří a šťáva se zredukuje. Pak maso vyjmeme a ponornými mixérem šťávu rozmixujeme. Já jsem ještě po rozmixování i procedila přes síto. Omáčka byla dokonalá, bez jediné hrudky. Maso vrátíme do omáčky, přidáme med, máslo a necháme chvíli vařit.
  5. Odstavíme z tepla a podáváme s těstovinami, kterou bohatě posypeme strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.

Můj blog: Adkas-tastyfood