Milánské špagety se salámem a sýrem

Pokud se vám nechce vařit a máte extrémní hlad, tady je jeden skvělý recept, který máte hotový za pár minut. Určitě to znají studenti (ti co bydlí samostatně od rodičů), ti si tyto špagety připravují asi i každý druhý den. Alespoň já si to pamatuji z mých dob, kdy toto jídlo bylo oblíbené snad u každého. Ten kdo je již ve vyšší lize, tak si špagety připravuje s boloňskou omáčkou a s parmazánem, ale pro nás je dobré i toto. Autor: Triniti

Přidal:, 28.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Milánské špagety se salámem a sýrem

Suroviny

1 sáčekšpaget
50 gtuku
1 kscibule
250 gsalámu
100 gstrouhaného sýra
dle chutisůl, pepř
kečup
rajčatový protlak

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci uvaříme klasickým způsobem špagety (přidáme do vody sůl a trochu oleje, aby se nepolepili).
  2. Na pánvi rozpálíme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme na menší kousky nakrájený salám, ochutíme solí a pepřem, přidáme protlak a kečup.
  3. Když máme uvařené špagety, přidáme je do pánve s osmaženou cibulkou a salámem a promícháme. Pokud je nutné, přidáme ještě kečup nebo protlak.
  4. Na talíři vrch posypeme strouhaným sýrem a podáváme.