NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Milionové pařížské rohlíky - jsou tak fantastické, že je budete připravovat během celého roku.
Milionové pařížské rohlíky - jsou tak fantastické, že je budete připravovat během celého roku.
Recept Milionové pařížské rohlíky - jsou tak fantastické, že je budete připravovat během celého roku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   6.12.2019

Milionové pařížské rohlíky - jsou tak fantastické, že je budete připravovat během celého roku.

Někdy jsem chodila s dcerou do cukrárny a stále jsem si objednávala pařížské rohíky. Miluji tyto koláčky - křupavé a zároveň plné krému. Bála jsem se přípravy, ale po vyzkoušení musím říci, že jsou docela jednoduché. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 ks
vejce
100 g
moučkový cukr
100 g
mleté ​​vlašské ořechy
1 PL
hladká mouka

Krém:

1 ks
vejce
40 g
kr. cukr
10 g
kakao
80 g
máslo

Poleva:

100 g
čokoláda
1 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny potřebné na přípravu těsta vymícháme mixérem do jednotné hmoty, kterou přendáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme rohlíčky.
  2. Rohlíčky upečeme v předem vyhřáté troubě. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10 minut - sledujeme.
  3. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem do tuhé pěny. Potom přidáme kakao. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Po vychladnutí zašleháme i máslo pokojové teploty.
  4. Krém přeneseme do cukrářského sáčku a ozdobnou špičkou stříkáme krém na vychladlé rohlíky. Odložíme do lednice pořádně ztuhnout a až potom je poléváme čokoládovou polevou.
Komentáře k receptu
An ET    ·   21.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Dvě zásadní poznámky k receptu. Krém nevystačí na množství rohlíčků! Takže dvojitá dávka! A kakaa do krému určitě né 10g!! Je to moc, zkazí to krém! Stačí ani ne 1 PL!!!

Nikiniki    ·   23.11.2022   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, na kolik kusů je recept prosím?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář