NejRecept.cz Dezerty Koláče Milionový karamelový krém s jemnou chutí kávy. Výborný do zákusků a vánočního cukroví.
Milionový karamelový krém s jemnou chutí kávy. Výborný do zákusků a vánočního cukroví.
Recept Milionový karamelový krém s jemnou chutí kávy. Výborný do zákusků a vánočního cukroví.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Fantastický krém na plnění vánočního cukroví, na zdobení dortu nebo i do zákusků. Vhodné je použít vanilkový pudink, aby byl krém jemný, ale vyzkoušela jsem to už i s karamelovým, který ještě dodal pořádnou karamelovou chuť. Určitě zkuste i na naplnění lineckého cukroví. Autor: Jaja

Jaja79    ·   19.11.2024

Milionový karamelový krém s jemnou chutí kávy. Výborný do zákusků a vánočního cukroví.

Fantastický krém na plnění vánočního cukroví, na zdobení dortu nebo i do zákusků. Vhodné je použít vanilkový pudink, aby byl krém jemný, ale vyzkoušela jsem to už i s karamelovým, který ještě dodal pořádnou karamelovou chuť. Určitě zkuste i na naplnění lineckého cukroví. Autor: Jaja

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
100 g
krystalový cukr
200 ml
uvařená káva
50 ml
voda
1 bal.
vanilkový pudink
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Mít v zásobě recept na dobrý krém není nikdy na škodu. A platí to dvojnásobně, když je tak chutný jako tento karamelový, který je vhodný do různých dezertů včetně řezů a rolád. Dokonce perfektně vynikne i ve vánočním cukroví, jako je linecké.

  1. Nejdříve si uvaříme instantní kávu. Já dělám ze tří lžiček, aby byl krém výraznější, ale pokud máte rádi jemnou chuť kávy, uvařte ji z menší dávky. Necháme vychladnout.
  2. Krystalový cukr nasypeme do hrnce a necháme zkaramelizovat. Následně přidáme kávu a mícháním celou hmotu spojíme.
  3. Do misky nalijeme vodu, přidáme pudinkový prášek, necháme ho v ní rozpustit a přidáme k rozpuštěnému karamelu s kávou. Mícháme, aby nezůstaly žádné hrudky, a odstavíme. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout.
  4. Máslo vyšleháme pomocí mixéru do pěny a postupně zašleháme vychladlý karamel s kávou a pudinkem. Šleháme, dokud nezískáme hladký krém.

Při přípravě dbáme na to, aby měly suroviny stejnou teplotu. Jinak by se nám krém mohl srazit nebo by se máslo při šlehání nemuselo rozpustit.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář