NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Milka cheesecake.
Milka cheesecake.
Recept Milka cheesecake.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jemný, sladký a velmi rychlý. Tento Milka cheesecake si zamilujete hned po prvním ochutnání. V kombinaci s ovocem je svěží a vhodný na běžné dny i oslavy. Mně se snědl téměř okamžitě poté, co jsem ho naservírovala. Určitě ho proto vyzkoušejte. Budete mít úspěch. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.4.2025

Milka cheesecake.

Jemný, sladký a velmi rychlý. Tento Milka cheesecake si zamilujete hned po prvním ochutnání. V kombinaci s ovocem je svěží a vhodný na běžné dny i oslavy. Mně se snědl téměř okamžitě poté, co jsem ho naservírovala. Určitě ho proto vyzkoušejte. Budete mít úspěch. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
62 min
Čas vaření
Suroviny

Základ:

150 g
máslové sušenky
70 g
máslo

Náplň:

500 g
mascarpone
250 g
jemný tvaroh
3 ks
vejce
200 g
zakysaná smetana
4 lžíce
moučkový cukr
2 bal.
vanilkový cukr
100 g
bílá čokoláda

Dále:

100 g
Milka čokoláda
150 g
Milka pomazánka

Na ozdobu:

podle chuti
ovoce
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
62 min
Čas vaření

Milka cheesecake je sázkou na jistotu, pokud chcete chutný, svěží a dobrý dezert, který bude chutnat každému členovi rodiny nebo hostovi. Jeho příprava není vůbec náročná, přičemž na závěr ho můžete ozdobit jakýmkoli ovocem podle vlastní chuti. Já jsem zvolila jahody.

  1. Máslové sušenky rozmixujeme na prášek a zalijeme je rozpuštěným máslem. Všechno společně promícháme a navrstvíme na dno dortové formy, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Já používám průměr 24 cm, ale můžete použít i větší (cheesecake bude nižší), případně menší (cheesecake bude vyšší).
  2. Troubu předehřejeme na 160 stupňů a sušenkový základ dáme péct na 7 minut. Poté formu se základem vyndáme a necháme vychladnout.
  3. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji mírně vychladnout. Mascarpone, tvaroh, zakysanou smetanu, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme na nízkých otáčkách. Šleháme jen do té doby, než se hmota spojí. Následně přidáme mírně vychladlou rozpuštěnou bílou čokoládu. Náplň nešleháme příliš dlouho, aby nám během pečení cheesecake nepopraskal.
  4. Takto připravenou náplň naneseme na předpečený sušenkový základ. Do náplně zatlačíme na kousky nalámanou Milka čokoládu.
  5. Cheesecake vložíme do trouby. Na dno trouby položíme menší plech na pečení, do kterého jsme nalili vodu, a pečeme 55 minut při teplotě 160 stupňů.
  6. Po upečení vyndáme plech s vodou a cheesecake necháme uvnitř trouby chladnout asi 1 hodinu. Dvířka trouby necháme mírně pootevřená. Po hodině cheesecake vyndáme a necháme ho na chladném místě úplně vychladnout. Pokud se vám střed třese, nezoufejte. Chladnutím se cheesecake zatáhne a zpevní.
  7. Vrch polejeme rozpuštěnou Milka pomazánkou (já ohřívám v hrnci na úplně nejnižším stupni, vy můžete zvolit i mikrovlnku). Ozdobíme podle vlastní fantazie a nakrájíme na kousky.

Cheesecake je dokonale jemný a na stole se bude krásně vyjímat. Aby vám vydržel co nejdéle, skladujte ho v lednici. Máte chuť na cheesecake, ale nechce se vám ho péct? Vyzkoušejte recept na tento nepečený extra čokoládový s malinami.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář